V Zadní Telnici je v provozu celý areál, který tak nabízí více než šest kilometrů tratí různé obtížnosti. Jezdí všechny vleky i lanová dráha. Na sjezdovkách leží podle provozovatelů kolem půl metru sněhu.

Obdobné je to i na teplickém Bouřňáku. Vleky jsou po celý tento týden v provozu také v menším středisku na Komáří Vížce. Více o lyžování na Bouřňáku a Komáří vížce: Prázdniny tráví Tepličané na lyžích. V provozu je Bouřňák i Komárka

Přes tři kilometry sjezdovek mají lyžaři k dispozici v Klínech na Mostecku. Od úterý do neděle středisko nabízí i večerní lyžování. "Na sjezdovkách leží 40 až 70 centimetrů sněhu a podmínky pro lyžování jsou stále výborné," informují provozovatelé Klínů. Kromě sjezdovek je otevřen snowpark. Bez obtíží je sjízdná i příjezdová silnice, prohrnutá jsou také všechna parkoviště.

ADOLFOV A PETROVICE = RÁJ BĚŽKAŘŮ

Snowpark je v provozu i v Alšovce na Chomutovsku. Alšovka nabízí dva vleky a čtyři sjezdovky, na kterých leží do 70 centimetrů převážně technického sněhu.

Plně v provozu je areál v Horním Podluží na Děčínsku v Lužických horách. Lyžaři tady mají k dispozici téměř dva kilometry sjezdovek. Leží na nich do 60 centimetrů sněhu.

V Českém Jiřetíně je v týdnu v provozu jeden vlek, o víkendech správci spouštějí další. 

Bezmála 300 kilometrů upravených tratí mají jen v Krušných horách k dispozici běžkaři. V Okolí Klínů je to 75 centimetrů tratí, na lesné 64 kilometrů, stejně tak na Dlouhé louce. Na Ústecku je 40 kilometrů upravených tratí kolem Adolfova a 50 v okolí Petrovic. Tratě jsou upravené pro klasiku i bruslení.