Barbora v Oldřichově

Výše vstupného pro dospělého je stejná jako loni, tedy 40 Kč. Provoz zahájen 1. června.

„Důchodci, kterým bude nebo již je v letošním roce 65 let, mají vstupné jako děti, tzn. za poloviční cenu. Od 17 do 19 hod platí poloviční cena oproti celodennímu vstupnému," říká vedoucí areálu Pavel Tetřev. Barbora je zatopený důl, což zaručuje kvůli své hloubce kvalitní vodu pro koupání. Barbora má jednu z nejčistších vod v rámci celého kraje.

Právě proto také patří k vyhledávaným místům pro rekreační pobyty u vody. Působí zde potápěčské centrum, jsou zde restaurace, kemp, půjčovna šlapadel atd.

Dubí

Areál koupaliště, která patří městu, je beze změn. V těchto dnech probíhá základní údržba sekání trávy, natírání laviček atd. CENY: děti do 15 let zaplatí na celý den deset korun a dospělí 35 korun. Otevřeno od 14. 6., denně 9 19 hodin.

Osek

Osecké koupaliště prošlo rekonstrukcí hráze a láká na krásně čistou vodu, klid a rozlehlou plochu kolem. Loni v létě využilo na 900 obyvatel Oseka možnost koupit si permanentní vstupenku v podobě náramku za cenu 20 korun za sezónu. Ostatní návštěvníci zaplatí denní vstupné 3050Kč.

Duchcov

Městské koupaliště Duchcov zahájilo provoz 1. června. Děti od 3 do 15 let: 20 korun, dospělí: 40 korun, držitelé průkazu ZTP: 20 korun, důchodci: 20 Kč.

Bílina Na Kyselce

Areál koupaliště v Bílině prošel renovací, hlavně v podobě opravy a nátěru bazénu. Otevřeno v červnu podle počasí. Denně od 9.30 do 19.00 hodin. Podle ceníku na stránkách provozovatele, tedy společnosti Rekreační a sportovní zařízení Bílina, platí děti jednorázově 40 korun a dospělí 60 korun.

----------------

V Teplicích koupalistě není. Venkovní slunění s malým brouzdálkem pro děti nabízí plavecká hala (kryté bazény)

V neděli od 13 hodin ve spolupráci s DDM Teplice bude Den dětí.

----------------

Kvalita vody v přírodních koupalištích v Ústeckém kraji je dobrá
Kvalita vody v přírodních koupalištích v Ústeckém kraji je na začátku letní sezony dobrá. Ve všech sledovaných nádržích je voda vhodná ke koupání. Pouze ve Varvažově u Ústí nad Labem má menší průhlednost, ale neohrožuje zdraví lidí. Vyplývá to z výsledků osmi kontrol, které jsou aktuálně uvedeny na internetových stránkách krajské hygienické stanice (KHS).
Sezona oficiálně začala zatím na polovině z 16 sledovaných koupališť v Ústeckém kraji, kde již hygienici provedli první odběry vzorků vody. Kontroly se v letním období budou opakovat každé dva týdny.
Z devíti velkých rekreačních nádrží na území Ústeckého kraje sezona ještě oficiálně nezačala na Jezeře Chmelař v Úštěku. Právě tam bývá kvalita vody pravidelně horší. Od roku 2004, kdy kontroly začaly, tam však hygienici ani jednou nemuseli vyhlásit zákaz koupání.
Naopak v Kamencovém jezeře u Chomutova je voda dlouhodobě natolik čistá, že se tam odběry konají pouze jednou za měsíc. Historický přehled výsledků rozborů vody je uveden na stránkách KHS, kde jsou i rady, na co si má člověk dát pozor a jak poznat, že voda není vhodná ke koupání.
Největší nebezpečí hrozí při výskytu sinic. "Kvalitu vody si mohou lidé zkontrolovat i sami. Poznají, že je voda zakalená, zapáchá a podobně," řekl ČTK už dříve Roman Šťastný z krajské hygienické stanice. Výskyt sinic je závislý zejména na počasí, hrozí v době suchých a horkých dní. Čistota vody se zpravidla zhoršuje s postupujícím létem.
V bazénech mají sledování kvality vody na starost jejich provozovatelé, kteří za ni nesou odpovědnost. Z Labe ani Ohře hygienici vzorky neodebírají, protože kvalita tekoucí vody se neustále mění.(čtk)