Vyhlídkový park v sousedství teplické botanické zahrady se v těchto dnech proměnil na pohádkový les. Postav z dětské říše pohádek tu je 11.

„Jsou to dřevěné postavičky, které jsme pro děti rozmístili podél hlavní vycházkové cesty od nově vybudovaného dětského hřiště až k botanické zahradě,“ říká náměstek primátora Teplic Hynek Hanza. Město za postavičky a informační tabule zaplatilo 300 tisíc korun.

Pohádková cesta byla druhou etapou revitalizace Janáčkových sadů. Už od dubna letošního roku funguje v lesním parku dětské hřiště s 3D herními prvky, děti teď mají další zpestření.

Poklepání na základní kámen s maketou nových bazénů s dětským světem.
Aquacentrum v Teplicích se přiblíží více dětem

„V blízkosti těchto postaviček jsou cedulky s jednoduchými hádankami. Na třech přístupových cestách, které do pohádkového lesa vedou, pak stojí velké informační cedule,“ podotýká Hanza.

Vedení města nechalo upravit zeleň a opravit lavičky u cest. „Na jaře sem dáme ještě nové odpadkové koše,“ doplňuje Dagmar Teuschelová z magistrátu.

Janáčkovy sady nabízejí krásný výhled na Teplice a jsou častým cílem pro vycházky dětí z teplických školních družin. „Udělat tu pohádkový les je dobrý nápad. Snad to tu vydrží,“ doufá Petr Malík. který sem chodí s dcerou. Reagoval tak na nájezd vandalů, kteří v dubnu posprejovali nově otevřené herní prvky hanlivými nápisy.

Slavnostní zahájení stavby zimního stadionu.
Kubera rozbil ledovou kostku. Tak začala stavba zimního stadionu