"Předávám tímto vládu nad obcí maškarám až do dnešní půlnoci a věřím, že mi Proboštov vrátí neporušený, nepřevrácený vzhůru nohama a nepoblinkaný," vtipkovala starostka Jana Čermáková. Poté předala generálovi Masopustu Vítězslavu Fílovi symbolický klíč od obce.

Slavnostní okamžik se sice pokusil narušit místní lapka, který ač připoutaný k obecnímu policajtovi přesto hbitě přiskočil a klíče se na chvíli zmocnil. Ovšem vzápětí byl svým strážcem zpacifikován.

Sedmý ročník Proměn s Deníkem je tady.
ANKETA: Které z proměněných dam dáte svůj hlas?

Po krátkém programu se průvod za doprovodu dechovky vydal od radnice na pouť obcí. "Měli jsme domluvené zastávky u některých místních hospodářů nebo hospodyň. Maškary dostaly tekuté i tuhé občerstvení a za odměnu si hospodyňka zatancovala s pravým ruským medvědem," popsal Vítězslav Fíla.

Průvod zakončil svojí pouť u Proboštovské bašty, kde následovala masopustní zábava. K té vyhrávala kapela YENTAK a na závěr předvedl své umění také operní pěvec Sergej Nikitin.

Ku cti účastníkům a organizátorům akce slouží, že obec opravdu předali zpátky bez jediné pokvrny. "Mám z akce opravdu dobrý pocit. Vloni bylo asi více účastníků, ale to bylo hlavně zásluhou přespolních. Těch letos moc nepřišlo, ale místní si opravdu užili a o to přece jde především," uzavřela starostka Jana Čermáková.

Aquacentrum Teplice
Aquacentrum připravilo pro děti na prázdniny tři hodiny za padesát korun