A využít této příležitosti se rozhodlo tolik dětí, že to na zahradě vypadalo jak v úle. Po pěti stovkách koláčků, které upekli studenti teplické Hotelové školy (mimochodem, mezi sebou vybrali peníze na nákup materiálu na ně) se jen zaprášilo, z toho lze usuzovat na několik set návštěvníků.

Na deseti stanovištích je přivítali pracovníci školy, chráněných dílen a stacionářů Arkadie a za asistence studentů z teplického gymnázia jim umožnili vyzkoušet si řadu dovedností od výroby mýdla, přes zhotovení letadélka z lékařských špachtlí či navlékání korálků až po vytvoření co největší mýdlové bubliny. Těm nejmenším přitom pomáhaly i maminky nebo babičky (ale i tatínkové a dědečkové), ti větší přicházeli sami.

Po „pracovním výkonu" se mohli občerstvit připravenou šťávou a již zmíněným koláčkem. Aby si všichni užili i kultury, vystřídali se na improvizovaném pódiu oba hudební soubory Arkadie, sólový kytarista Albert Maršík a hudební skupina ASS BEST.

Arkadie na setkání v Polsku.
FOTO: Arkadie byla v grilování bronzová

Maminky a babičky si zatím mohly v prodejním stánku vybrat některý z výrobků chráněných dílen Arkadie. Charitativní charakter akce byl podtržen pokladničkou na dobrovolné vstupné, ve které se sešlo 4706 korun. Tyto prostředky budou využity v programu Lví očko, který zajišťuje preventivní měření zraku dětí v mateřských školách.

Poděkování za zdařilou akci patří Lions clubu (ten dětské tvoření podpořil částkou 10 tisíc korun), studentům gymnázia i hotelovky, všem účinkujícím, zainteresovaným pracovníkům školy i dalších středisek Arkadie a v neposlední míře tlakové výši, která zajistila krásné počasí.

Josef Hon