„Jsme tady už potřetí a pokaždé je nás hodně. Nejstarší z nás je prababička, které je sedmdesát a nejmladší je Matěj," představila nám svoji sestavu sympatická rodina.

SOUTĚŽ PROSPAL V KOČÁRKU

Malému Matýskovi ale budou muset o jeho premiéře vyprávět až povyroste. Zatím ji tenhle měsíc starý andílek spokojeně prospal v kočárku. Kamílek, Kubík, Iva i další děti tohoto rodinného klanu ale soutěžili s vervou i za něj.

Generační soutěž vedoucí soutěžící po zajímavostech města, v letošním roce sportovně laděnou, připravuje u příležitosti Mezinárodního dne rodiny Informační a turistické centrum v Oseku společně s dalšími organizacemi města a dobrovolníky.

Polétání s Jety v Modelparku Suché.
FOTO: Modeláři se chlubili letadly s proudovými motory

Právě z areálu ITC v oseckém klášteře rodinné týmy vyrazily v sobotu v 9 hodin s mapkou, seznamem stanovišť a soutěžními otázkami, aby se tu po splnění všech soutěžních úkolů opět setkaly ve 13.00 hodin.

DEVĚT RODINNÝCH TÝMŮ

„Sešlo se nám tu letos devět rodinných soutěžních týmů. Až projdou celou trasu, která vede k domu dětí, na hřiště u nádraží, do sportovního areálu, k discgolfovému hřišti i k rybníku na cvičební hřiště u 3D bludiště, vrátí se zase k nám. Mohou si tu prohlédnout výstavu Martina Tomáška a připravena bude také ukázka činnosti Canistherapy," seznámila nás s akcí, která už má v Oseku tradici, vedoucí Informačního turistického centra Iveta Soukupová.

Vyhrát v soutěži má největší šanci rodina, která je nejpočetnější, protože má za každého člena plusové body. Vítězství ale v tomto případě není vůbec důležité.

Mnohem cennější je, že rodiny společně stráví zábavnou a v tomto případě i prosluněnou sobotu, udělají něco pro své zdraví a při při zdolávání soutěžních otázek si zopakují to, co možná o svém městě věděli, ale už pozapomněli.

Radnice v Bílině/ilustrační foto
Bílinští strážníci dostali medaili za záchranu životů