Prudká bouřka zasáhla sever Čech v pondělí večer. Od 18:00 do 21:00 vyjížděli hasiči pročišťovat kanály a čerpat vodu. V Ústí nad Labem zatopila viadukt u mostu Edvarda Beneše. Cestu zkomplikoval déšť i řidičům, kteří mířili po Žižkově ulici, která spojuje nábřežní komunikaci s dálnicí D8. "U kanálu se tam nahromadilo 15 centimetrů vody," uvedl Marvan. Obě místa patří mezi kritická při prudkých srážkách.
Hasiči čistili také koryto potoka v Chlumci a Povrlech nedaleko krajského města, čerpali vodu z chodby a společných prostor v domě na třídě Budovatelů v Mostě nebo ze zahrady ve Strupčicích na Chomutovsku.
Jednotky zasahovaly také na Litoměřicku a Lounsku. Ve Štětí odčerpali vodu ze zatopeného viaduktu. Dutý strom v Třebívlicích začal hořet krátce před 20:00 po zásahu bleskem. Požár likvidovali hasiči dvě a půl hodiny.
V Ústeckém kraji dnes od rána prší a teploty jsou kolem sedmi stupňů Celsia. Ve vyšších polohách Krušných hor sněží. Český hydrometeorologický ústav varuje před větrem, který na horách může být silný nárazový. Martin Novák z oblastní pobočky ústavu ČTK řekl, že už ve středu se mohou lidé těšit znovu na slunce. Teploty stoupnou až k 15 stupňům Celsia.