Do areálu Zadní Telnice na Ústecku zavítalo v sobotu přes 1500 lidí, dnes přes 2000 návštěvníků. "Byl to jednoznačně nejlepší víkend sezony. Maximálně spokojení jsme s návštěvností i počasím," řekl dnes ČTK šéf střediska Jindřich Holinger. V Telnici jsou v provozu všechny sjezdovky kromě Slalomáku. "Pokud bude v dalších dnech mrznout a něco nasněží, mohli bychom ho zprovoznit v průběhu příštího týdne. Zatím se soustředíme na zlepšování podmínek na sjezdovkách, které už v provozu jsou," doplnil Holinger. Správci protáhli i běžkařské tratě. Běžkaři mají k dispozici trať na hřebenech Krušných hor z Komáří Vížky na Teplicku až do Krásného Lesa na Ústecku.
Všechny tratě jsou otevřené i ve středisku Bouřňák na Teplicku. V areálu jsou ideální lyžařské podmínky. Areál byl plný už od rána, u vleků se chvílemi tvořily fronty. Návštěvníci, kteří přijeli později, měli problém zaparkovat. Správci rozšířili kolem Bouřňáku běžecké stopy, informuje web střediska. Magistrála z Nového Města na Komáří Vížku byla rozšířena o dva okruhy, jeden pětikilometrový, druhý desetikilometrový.
Přes 50 kilometrů upravených běžeckých tratí mají lyžaři k dispozici v okolí mosteckých Klínů. I tady už jsou v provozu všechny sjezdovky. Leží na nich 35 až 45 centimetrů sněhu.