Kraj podle Dosedělové v posledních měsících zcela zaměstnávalo spuštění integrovaného dopravního systému, proto ještě nerozhodnul, kolik a komu na turistické spoje přispěje. "Není zatím jisté, zda se podaří uvažovaný provoz zajistit plnohodnotně již v roce 2015, ale cílem je dlouhodobé koncepční řešení a stabilní podpora jako výletních a turistických atrakcí," řekla ČTK Dosedělová. Pokud by kraj nestihnul provoz zajistit, poskytl by podle ní peníze obcím, které si spoje objednávají. Do budoucna ale kraj plánuje pevné řešení financování, vydání map a průvodců.

Jízdní řád pro rok 2015 na Kozí, Doupovské a Švestkové dráze zatím nemá naplánovaný ani Konzultační dopravní společnost, která prázdninové spoje v posledních letech provozuje. I ta čeká, jak se k dopravě postaví Ústecký kraj. "Bohužel, je třeba si uvědomit, že zajištění provozu na železnici má jistá termínová specifika a pro konkrétního dopravce je pak velmi problematické a někdy i nemožné vyjet ve velmi krátkém termínu na trať," řekl ČTK Michal Skala ze společnosti.

Podle něj by vlaky měly jezdit častěji než jen o prázdninách, aby byl provoz stabilní, dlouhodobý a ekonomicky únosný. "Většina cestujících totiž primárně nevyhledává železniční nostalgii, ale chce se s rodinou přepravit pohodlně k cíli výletu. Navíc vhodných starých vozidel je omezené množství, které se stále snižuje, s věkem klesá provozní spolehlivost a naopak značně roste finanční náročnost. Jsme přesvědčeni, že spíše než navrhovaná nostalgie by těmto tratím pomohla orientace na nízkonákladového dopravce," uvedl Skala.
Provozovatelé se snaží i o oživení Kozí dráhy. Trať původně vedla z Děčína do Oldřichova u Duchcova, kvůli špatnému stavu ale končí přibližně v polovině, v Telnici na Ústecku. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) už dříve uvedla, že údržba celé trati by kvůli malému počtu spojů byla neefektivní. "Každý rok je na SŽDC s předstihem oznámeno, že je zájem objednatele o objednání provozu alespoň do Krupky, nejlépe ovšem až do Oldřichova u Duchcova. Města a obce na trati v tomto směru podepsaly i memorandum, všechny snahy jsou bohužel zatím bez výsledku. Věříme, že větší spoluúčast Ústeckého kraje na objednávání provozu konečně změní stanovisko SŽDC a ta tak konečně splní svou povinnost," dodal Skala.

Zatím jediným naplánovaným spojem na turistických tratích je speciální jízda po Doupovské dráze. Spoj vyjede už tradičně 1. ledna.