Pod Krajskou zdravotní spadají nemocnice v Chomutově, Mostě, Teplicích, Děčíně a největší, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem. Ta je páteřním zařízením pro celý kraj.
Zatímco v minulých letech Krajská zdravotní výrazně investovala do přístrojů a dalšího vybavení nemocnic, teď přijdou na řadu stavební úpravy budov. Velké opravy má za sebou část nemocnice v Mostě, stály asi 150 milionů korun. "Návrh investičního plánu pro rok 2017 zahrnuje investice v řádu 750 milionů korun, nejvýznamnější jsou investice stavebního charakteru. Plánovány jsou významnější investice ve všech pěti nemocnicích," řekl ČTK Vondra.

Investice do krajských nemocnic považuje za prioritu i vedení kraje. Podle hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM) je ústecká Masarykova nemocnice ve vybavení a personálním obsazení na úrovni špičkových zařízení a fakultních nemocnic. Postupně budou podle něj rekonstruovány starší pavilony. "U těch ostatních nemocnic chceme, aby to byly kvalitní nemocnice na úrovni okresních nemocnic," řekl ČTK Bubeníček.

Krajská zdravotní bude stejně jako v minulých letech z velké části spoléhat především na evropské dotace. Právě díky nim obnovila většinu vybavení. "Zlepšení úrovně vybavení zdravotnických zařízení je smyslem evropské dotační politiky a realizace takto rozsáhlé obnovy majetku z vlastních zdrojů by byla velmi obtížná a se zohledněním ostatních investičních potřeb prakticky nerealizovatelná," uvedl Vondra. V současnosti má společnost osm hotových či rozpracovaných projektů pro oblast zdravotnické techniky.
Krajskou zdravotní provázely v minulých letech i problémy. Soud řeší podezření z předražení zakázky Krajské zdravotní na nákup přístrojů. Část obžaloby se týká nákupu přístrojů za více než 400 milionů korun, na který Krajská zdravotní získala dotaci z ROP Severozápad. Obžalováni jsou bývalí i současní manažeři firmy. Hlavní líčení bude pokračovat v únoru 2017.