Proinvestovaných téměř 60 milionů korun je v novém radničním komplexu budov, s číslem popisným 32, vidět.

Do havarijního stavu se tento rozsáhlý objekt dostal poté, co ho v devadesátých letech opustila vojska Sovětského svazu. Sloužit teď bude jako informační centrum, v někdejší škole jsou i obřadní sály a postupně se sem přestěhuje celý městský úřad. Některé kanceláře zde už fungují. Ostatní se přesunou ze sousední radniční budovy, kterou úřad časem zcela opustí. A podle všeho by v něm pak mohla působit místní základní umělecká škola.
Vraťme se ale zpátky k novotou provoněnému klášternímu objektu.  Potřebné přípravy a samotná rekonstrukce probíhaly několik roků. Veškeré práce navíc musely být do všech detailů prováděné pod náročným a pečlivým dohledem odborníků na ochranu památek.
Financováním se na realizaci v rozhodující míře podílel Regionální operační program regionu soudržnosti Severozápad celkovou dotací ve výši přes 47 milionů Kč. Zbývající podíl z celkových nákladů ve výši 55,6 milionů korun putoval z rozpočtu města.
V nových prostorách se postupně otevřou reprezentační místnosti města. Důstojné zázemí v budově najde také informační centrum hornického Krupky. Tedy města, které usiluje společně s dalšími důlními městy na české a německé straně Krušných hor o zápis do seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

HISTORIE
Během 150 let své existence měl tento objekt poměrně zajímavý osud. Původně hostinec a ubytovna pro poutníky přicházející do nedaleké basiliky. Celý komplex budov s číslem popisným 32 se dostal do majetku církve. Od poslední dekády předminulého století až do druhé světové války zde sídlila dívčí klášterní škola. Během válečných let to všechno obsadili němečtí okupanti. Po nich zde krátce ještě církev provozovala starobinec, záhy je však vystřídali církevní hodnostáři. Pak to získala armáda, v roce 1952 naše, po roce 1968 to obsadila okupační vojska. Zdevastované budovy pak v devadesátých letech přešly do majetku města.