Voda v Barboře v Oldřichově je jedna z nejkvalitnějších v kraji. Testy hygieniků, které tam pravidelně probíhají, to potvrzují. A k osvěžení v těchto dnech lákají i další vodní plochy na Teplicku.

Vodu z Barbory hygienici testují jednou za dva týdny. „Vždy s výbornými výsledky. Průhlednost vody je až šest metrů,“ řekl provozovatel pláží a kempu na Barboře Pavel Tetřev.

Barbora je zatopený důl, voda tam je i v horkých dnech kvalitní a bez sinic. Právě proto také patří k vyhledávaným místům pro rekreační pobyty u vody. Koupat se tu mohou i lidé se psy. Vyčleněna je pro ně část pláže poblíž potápěčského centra. Vstup na Barboru je stejný jako loni. Dospělí zaplatí 50 korun na den, děti a důchodci polovic.

Teplice. Ilustrační foto.
V Teplicích se podle tabulky nedá žít. Nesmysl, tvrdí obyvatelé města!

Možnost osvěžit se mají lidé i na městských koupalištích v Bílině, Duchcově či Dubí. „Areál je otevřený už od začátku měsíce. Návštěvníci v něm mohou využít nových toalet a děti určitě potěší nové herní prvky instalované poblíž bazénu,“ sdělil starosta Dubí Petr Pípal. Koupaliště má otevřeno denně od 9.00 do 19.00. Děti do 15 let zaplatí 10 korun, dospělí 35 korun.

Milovníci vodních radovánek mohou navštívit bílinské letní koupaliště Na Kyselce. V areálu je šedesátimetrový bazén se skokanskou věží, tobogán, dětské brouzdaliště a hřiště na nohejbal, beach volejbal a na pétanque.

Vstup oproti loňsku podražil z 60 na 120 korun. Lidé, kteří nic nedluží a prokážou se průkazem na slevu, mají ale vstup do areálu ve stejné výši jako v loňském roce. Vstupné 40 korun pro děti a 30 korun pro handicapované s průkazkou ZTP a ZTP-P a jejich doprovod je nezměněné.

MHD v Teplicích. Ilustrační foto.
Hybridy zvládnou jet i bez trolejí. V Teplicích začíná přeměna na bezemisní MHD

S cenami hýbali i v Duchcově. Dospělí na městském koupališti nově platí 120 korun. I zde má ale opatření výjimku plná cena se týká jen přespolních, zatímco Duchcované se mohou těšit ze slevy ve výši 80 korun. Kdo si chce zaplavat zdarma, může využít rybník v horském Cínovci nebo ve Bžanech či Márinku ve Světci.

Více k tématu se dočtete v Týdeníku Směr, který vychází v úterý jako bezplatná příloha Teplického deníku.

Rekonstrukce teplického Aquacentra.
DALŠÍ FOTO: Bazény teplického Aquacentra se mění před očima