Rada města Dubí schválila opatření, která mají zabránit vjezdu na parkoviště. Areál patří městu. „Areál začal přitahovat stále více a více příznivců pro nácvik smyků a různého předvádění se upravenými vozy. Jelikož se nejednalo pouze o denní dobu, nýbrž i večerní, docházely stížnosti obyvatel této naší městské části na rušení klidu. Některá vozidla vyjížděla z tohoto areálu někdejšího parkoviště na „předváděcí" jízdy prakticky do katastru celého Cínovce, čímž začalo docházet k ohrožení bezpečnosti silničního provozu," vysvětlil starosta Dubí Petr Pípal.

Rychle točit volantem jezdili na Cínovec opakovaně i řidiči z Ústecka či Litoměřicka. U jedné driftovací párty zasahovali dubští strážníci i policisté. „Účastníci těchto setkání byli již dobře organizováni, jedno vozidlo počkalo na parkovišti na silnici E 55 a čekalo na průjezd policejních vozidel směrem na Cínovec, aby o případném přijíždějícím nebezpečí informovali ostatní účastníky. Před příjezdem hlídek policie na Cínovec se všichni postavili tak, aby neporušovali žádný zákon a vozidla, která byla upravena v rozporu se zákonem, z místa odjela. Když strážníci a policisté prováděli kontroly, tak zjistili, že se zde schází lidé z Děčína, Ústí nad Labem, Litoměřic , dokonce i z Lázní Bohdaneč. Při kontrolách byli účastníci agresivní, došlo dokonce i k napadení hlídky policie z dopravního oddělení," uvedl velitel MP Dubí Tomáš Pykal.

Město Dubí jako vlastník nechalo parkoviště uzavřít prozatímně panely na přístupových cestách a městská policie sem nainstalovala mobilní kamery.

„V dohledné době budou nainstalovány závory zamezující vjezdu," sdělil starosta Dubí Petr Pípal. (kos)