„Co to tady máte za bordel," divili se v neděli dopoledne překvapení manželé Ladislav a Libuše Morávkovi, kteří coby turisté zavítali do teplické části Šanov I. Lipová ulice zůstala po nočním nájezdu vandalů jako jedno velké smetiště. O to až do pondělí.

Vysypané koše, respektive vykopané kovové nádoby ze stojanů. Před Lipovým domem rozbitá lampa. A především poničené lavičky. Viz naše fotografie.

Kamery městské policie, ze kterých se vyhodnocují zpětně všechny záběry, poukazují na dvojici mladíků, kteří v noci prošli ulicí ve směru z města do parku. Je třeba podotknout, že do inkriminované poničené oblasti oko kamery ale nedosáhne. Nicméně hluk od praskajících laviček a také odpadajících košů na odpadky museli slyšet tamní obyvatelé. V noci ale nikdo na městskou policii nic nehlásil. Jeden z tamních lidí sice prý vyběhl okolo třetí hodiny v noci na dvojici mladíků, aby se uklidnili, což ale zřejmě netušil je, jakou škodu v horní části ulice napáchali. Poničenou Lipovku oznámil strážníkům až ráno okolo šesté, když byli vandalové dávno pryč.

Případ hned zpětně začala řešit i policie ČR.

Snad pomůžou také záběry z kamer v Šanovském parku, které zachytily dvojici mužů, kteří procházeli okolo restaurace Pod Lampou.

Poničená Lipová ulice v Teplicích, po nájezdu vandalů.Strážníci hned v neděli ráno oznámili technickým službám, že jsou v Lipové ulici poničené koše, lavičky a rozbitá lampa. „Strážníci vyrozuměli firmu Marius Pedersen ke zjednání nápravy a úklidu vozovky. Pracovník firmy uvedl, že zjedná nápravu v pondělí, protože v neděli nemá dostatek pracovníků," uvedl M. Chrdle, ředitel MěP Teplice.

To, že město Teplice nemá od pátku do neděle přes léto prakticky nasmlouvaný úklid ulic, vyjma mimořádných situací jako je například „lázeňská", potvrdila Deníku také Ivana Müllerová z teplického magistrátu. Pokud se něco takového v sobotu nebo neděli stane, pak odkázala právě na městskou policii. Jenže to budeme opět na začátku, ti budou volat Marius, ti nemají pracovníky…

Pokud tedy vidíte, že nám někdo ničí město, nebojte se to hned zavolat na městskou policii. Od toho tady je, aby stejně jako my všichni, chránila majetek města. A má na to větší páky než my. Nebojte se toho, že pak budete nějak popotahováni… Své město si přece nenecháme takto vandaly ničit! Linka 156

Pomozte dopadnout vandaly z Lipovky:

Celková škoda se bude pohybovat v řádech desetitisíců, předběžně byla vyčíslena na třicet tisíc korun.
Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci a přivítají jakákoliv svědectví, která by přispěla ke zjištění totožnosti pachatelů. Poznatky k případu je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení PČR v Teplicích, ul. Vrchlického 974/10, nebo na telefon 417 569 471.

Zdroj: MP Teplice

----------------------------------------------------------