Smlouva na celoroční provoz MHD, kvůli které právě město vypsalo výběrové řízení a mediálně se rozbouřila kauza (psali jsme již v Deníku), tedy zatím nebyla uzavřena.

Potenciální vítěz výběrového řízení se v případě zrušení této soutěže, chce soudně bránit. Přečtěte si o tom zpětně na webu Deníku, kde jsou články k této kauze. V dané věci podnikají kroky právníci města i dopravce.

Nicméně nyní jezdí po Bílině autobusy společnosti Veolia Transport Teplice, která měla skončit ve výběrovém řízení jako druhá. Vedení radnice si tuto společnost do vyřešení sporu na dopravu najalo. Autobusy jezdí na konkrétní objednávky, bez ohledu na dopad šetření předešlé soutěže na výběr dopravce. MHD tak má být pro cestující zajištěna i nadále.

Cestující za jednu jízdu platí přímo u řidiče ve vozidle 10 korun. Děti od šesti do patnácti let polovinu. Senioři nad 70 let jezdí zdarma, musí se ale prokázat občankou. Stejně tak se neplatí za kočárek s dítětem.

„Malé autobusy byly špatné. Nenabízely moc pohodlí, když jezdily plné,“ řekla nám Jaroslava Komínková v bílinských ulicích. Kdo ale dopravu zajišťuje pro ni není podstatné. Důležité prý je, čím jezdí.

O MHD v Bílině můžete více info zjistit na stránkách společnosti Veolia Transport Teplice, kde jsou také tarify a přehledné jízdní řády, třeba k vytisknutí pro domácí potřebu.(pem)