Přijímací řízení proběhne po Velikonocích. Podle našich informací je přihlášený počet žáků menší než počet maturantů, kteří letos školu opustí. Vypadá to tedy, že škola podmínku kraje o dostatečném počtu žáku nesplní a asi skončí.

„Situaci sledujeme. Je pravdou, že přihlášek je zatím málo a to znamená pro školu problém. Nicméně přijímací řízení zatím neproběhlo. Po jeho vyhodnocení bude připravena zpráva s variantními možnostmi řešení situace, kterou následně projednají orgány kraje (výbor, rada, zastupitelstvo). V tuto chvíli je tedy předčasné spekulovat o závěrech, vše bude výsledkem politického rozhodnutí po zvážení veškerých aspektů," sdělila tisková mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková.

Vedení školy se snažilo přilákat nové studenty průmyslovky a čtyřletého studia na příspěvek tisíc korun na pomůcky. Motivace ale extra dvakrát nezabrala. Přijímací zkoušky na duchcovské gymnázium a průmyslovku se budou konat 22. dubna. Dá se čekat, že vedení školy ještě vyhlásí druhé kolo pro neúspěšné adepty . O to ale už nebývá příliš velký zájem.

„Asi žádný Duchcovák vám neřekne, že chce zrušit školy. Já bych z toho také neměla radost. Zřizovatelem školy je Ústecký kraj a ten musí rozhodnout," nechala se slyšet starostka Duchcova Jitka Bártová.