Jednou z motivací, proč se Kubera postavil do čela kandidátky, byla situace v ODS. "Původně jsem už nechtěl kandidovat, ale samozřejmě mě mrzí stav ODS celorepublikově a toto je malá drobná pomůcka, že jsme neztratili všechny pozice. A je to důkaz, že když je člověk skromný a pokorný, tak se dá i s pravicovou politikou prorazit," řekl ČTK Kubera. V následujících čtyřech letech chce spolupracovat nejen s koaličními partnery, ale i s opozicí. "Mají úžasnou chuť a aktivity, je spousta věcí, kde se shodneme, kde žádný problém nebude," doplnil Kubera.

Klíčový čtrnáctý hlas získala menšinová koalice od jediného zástupce Hnutí Pro sport a zdraví - Teplice Michala Kasala. ČTK řekl, že ho k podpoře vedly především programové priority. S podporou koalice počítá i dál. "Znamená to bianco šek na celé volební období za předpokladu, že bude dodržováno to, co je v programových prioritách. Jestliže se od toho (koalice) odchýlí, tak nikoli," řekl Kasal, který se stal předsedou finančního výboru zastupitelstva. Opozice obsadí i další dva výbory, kontrolní a nově zřízený výbor pro dopravu a dotace.

Jedním z radních se stal osmnáctiletý student Dominik Feri za Hnutí Teplice - TOP 09. "Chci se zaměřit zejména na kulturu, protože v té jsem dosud angažoval, a mým cílem je vytvořit spojku mezi mladými lidmi a magistrátem," řekl ČTK Feri.

Kuberovi protikandidáti Jiří Řehák (Volba PRO!Teplice) a Jaromír Kohlíček (KSČM) získali deset, respektive tři hlasy. Lídr Volby PRO!Teplice Jakub Mráček ČTK řekl, že hnutí chce být konstruktivní opozicí. "My jsme v zastupitelstvu proto, abychom pracovali a prosazovali svůj program," řekl ČTK Mráček.
Volba PRO!Teplice společně s ANO zkoušela neúspěšně vyjednat koalici s TOP 09 a ČSSD bez vítěze voleb, tedy ODS. "Nenabízeli jsme ČSSD a TOP 09 horší variantu než s Jaroslavem Kuberou, domnívali jsme se, že s ohledem na proklamace před volbami budou nakloněni nějaké změně," řekl Mráček. Podle šéfky ČSSD Dagmar Waicové jednání ztroskotala na personálních otázkách. "Bylo tam velké personální vyhrocení. A to už pro nás bylo od začátku nečitelné," řekla ČTK Waicová.
Koalice má v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu jen 13 hlasů. V opozici skončila hnutí ANO, Volba PRO!Teplice a komunisté.

Zastupitelstvo jsme sledovali.....Jaroslav Kubera zůstává primátorem Teplic na další čtyři roky