„Máme projektovou dokumentaci pro územní řešení a začíná se pracovat na podkladech pro stavební povolení. Teď už by kolečko získávání vyjádření kompetentních firem a úřadů mělo být rychlejší než v případě územního řešení," vysvětlil starosta Duchcova Zbyněk Šimbera. Ke kruháči proběhla i schůzka s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Kraji patří některé komunikace na frekventované křižovatce. „Koncem srpna by se měla podepsat smlouva, následovat bude výběrové řízení a pak se může začít se stavebními pracemi," dodal starosta.

Denně tímto dopravním uzlem projede na 17,5 tisíce vozidel. Kruháč bude splňovat veškeré požadavky na průjezd všech typů vozidel tedy i kamionů a autobusů. Výstavba duchcovského kruháče s dvěma bypasy včetně přeložky inženýrských sítí, bezpečnostních prvků atd. má stát zhruba 18 milionů korun.

Momentálně není ještě jasné, co bude stát uprostřed kruhového objezdu. Variant je více, například: nějaké umělecké dílo, květináč s kytičkami či hodiny. Výplň středu kruháče není součástí samotné stavby a je plně v režii města Duchcov.