Nečerpá žádné úvěry a na účtech má dlouhodobě úspory ve výši kolem půl miliardy korun.
I na příští rok má být hospodaření na první pohled schodkové. Příjmy mají činit 759,6 milionu, výdaje pak 934,6 milionů korun. Což představuje rozdíl 175 milionů korun.
Vedení města navíc  při sestavování hospodaření na příští rok původně plánovalo se schodkem vyšším o 90 milionů korun. A to proto, že do rozpočtu byla zahrnuta také částka 100 milionů korun, se kterou se počítalo na stavbu zimního stadionu. Vlastní realizace výstavby ale je už příští rok časově nereálná. Se stavbou se tedy začne až v roce 2016, radnice tak na příští rok uvolní jen deset milionů korun na projekt a další přípravné práce.
Co se týče dalších investic, tak na příští rok vyčlenilo město v rozpočtu například deset milionů na stavbu sportoviště u Angru, kde vznikne in line dráha a skate park. Osm milionů investuje radnice do digitalizace kamerového systému městské policie, miliony půjdou i na opravy silnic. S pomocí státních dotací chce pokračovat i v zateplování základních a mateřských škol.
Teplice se doteď téměř vyhýbaly evropským dotacím, do budoucna jejich čerpání ale nevylučují. „Nám by úplně stačilo, kdybychom evropské peníze dostali na obnovu vozového parku trolejbusů. Všechny ostatní akce už bychom si pokryli ze svého," dodal Jaroslav Kubera.
„Děláme to jako doma. Když našetříme, uděláme stadion. Až ušetříme, uděláme foyer v kulturáku, až našetříme, uděláme i koupaliště. Neutrácíme zbytečně," řekl Kubera.

Nulová tolerance ohledně heren neprošla

Zastupitelé opoziční Volby PRO!Teplice neuspěli v pátek odpoledne na zastupitelstvu s obecně závaznou vyhláškou, která by v Teplicích zcela zakázala provoz heren. Zastupitelé neschválili ani její zařazení do programu své páteční schůze. Návrh počítal s nulovou tolerancí od 1. ledna 2015.
Podle lídra Volby PRO!Teplice Jakuba Mráčka by vyhláška neznamenala, že by všechny automaty zmizely okamžitě. "Každý automat má samostatné povolení, které spravuje ministerstvo financí. A ono na popud obecně závazné vyhlášky musí zvlášť odebrat a to zabere nějaký čas. Praxe je taková, že to trvá běžně půl až tři čtvrtě roku. Předpokládali jsme, že ještě zhruba půl roku budou herny fungovat a pak se to postupně utlumí," řekl Mráček.