Bazény teplického Aquacentra zůstávají až do května v provozu, i když okolo haly už je rušné staveniště. Až na parkování ale není zatím chod sportovního zařízení nikterak z větší míry omezen. A to platí především pro tento týden, kdy jsou na Teplicku jarní prázdniny.

Do bazénů tak mohou chodit především děti. Právě pro ně a jejich rodiče Aquacentrum na tento týden nastavilo speciální prázdninové vstupné, které představuje tři hodiny pobytu v hale za zvýhodněnou cenu. „Návštěvnost je nárazová. Chodí i skupiny dětí v rámci příměstského táboru,“ uvedla Lenka Buttová Lopourová z teplického Aquacentra.

Stavba jeřábu u předělávaného Aquacentra.
FOTO: Návštěvníky Aquacentra letos v bazénech vymění dělníci

Mezi těmi, kdo využili prázdninového volna k návštěvě plavecké haly, byly školačky Lenka s Monikou. „Chodíme sem občas s rodinami, teď ale jsou rodiče v práci, tak jdeme samy. Zaplaveme si a hlavně zajezdíme na tobogánu,“ těšila se v dopoledních hodinách dvojice dívek, když otevírala vstupní dveře do Aquacentra.

Problémy mohou mít ti, kteří chtějí zajet autem co nejblíže ke vchodu, protože staveniště zabralo část parkovacích míst pro halu. V přilehlých ulicích se místa dají najít, akorát se k bazénu trochu projdete. „Lidé si myslí, že když se venku staví, takže už máme úplně zavřeno, což může ovlivnit návštěvnost. Ale stále fungujeme, a to až do května,“ podotkla zaměstnankyně teplického Aquacentra.

Radnice v Teplicích/ Ilustrační foto
Kuberovy Teplice chtějí příští rok utratit z úspor 780 milionů korun

Stavební práce, které od loňska probíhají v přímém sousedství se současnou halou, souvisejí s celkovou rekonstrukcí Aquacentra, za kterou město zaplatí téměř 300 milionů korun.

Současný areál se přemění na Dětský svět s moderními vodním atrakcemi a z boku přibude nový krytý plavecký bazén. Rodiny s dětmi se budou moci nově vyřádit na vodním hřibu, divoké řece, houpací jeskyni nebo velké skluzavce s dojezdem. Chybět nebudou chrliče vody, masážní lehátka a lavice. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibude dětský bazén pro nejmenší, kde bude lodní můstek se skluzavkou. Hotovo by mělo být na konci letošního roku.

„Už probíhají přípravné stavební práce, takže se na hale a v okolí pracuje. Zatím to až na parkoviště ale více neomezilo provoz. Návštěvníci mohou využívat jak naše služby, tak provoz restaurace,“ přiblížil ředitel Aquacentra Michael Paraska.

Aquacentrum Teplice
Aquacentrum připravilo pro děti na prázdniny tři hodiny za padesát korun

Gastronomickou část plaveckého areálu by plánovaná modernizace neměla vůbec zasáhnout. To v případě haly první větší omezení provozu čekejte už na konci příštího měsíce. Od dubna totiž bude mimo provoz sauna. Větší omezení pak bude od května na prázdniny, kdy se uzavřou kvůli rekonstrukci bazény.

„Vše uhradíme z peněz města, nepotřebujeme na to žádné dotace. Takže městu nevzniknou ani žádné dluhy,“ konstatoval teplický primátor Jaroslav Kubera.