Na místo tedy vyrazila hlídka, ale žádné zvíře nenašla. Přibližně dvacet minut ve třech lidech prohledávala hlídka celý prostor okolo zdejšího gymnázia.

STRÁŽNÍCI NA LOVU

Uvedené zvíře ale nikde nebylo. S tím, že si z nich asi někdo udělal legraci pátrací akce skončila. O hodinu později se ale hlášení z této lokality Teplic opakovalo. Tentokrát měl ježatec běhat o pár stovek dál, v ulicích U Soudu a Duchcovská. Strážníci tedy opět vyrazili na lov. A to už měli štěstí, dikobraze skutečně viděli.

Vyplašené zvíře se před nimi snažilo schovat na nocí poklidném parkovišti u nedalekého marketu Billa. Na místo přijely i další hlídky, takže se podařilo zvíře obklíčit.

V Dubí začala sanace svahu, který ujíždí do vodní nádrže ČSM 1.
FOTO: V Dubí chtějí zastavit svah, který ujíždí do nádrže

Dikobraz utekl z areálu gymnázia, kde mají biopark. „Povolali jsme proto na místo člověka, který se o zvířata stará, a společně s ním ho strážníci odchytili do bedny," popsal Michal Chrdle, ředitel Městské policie Teplice.

HROZILO PORANĚNÍ OD OSTNŮ

V minizoo Gymnázia Teplice, která je v některé dny přístupná veřejnosti, mají dvě tato zvířata. A jak se vzápětí ukázalo, ve vyhřívaném příbytku není ani jeden. Po dalším jednohodinovém nahánění po nočních Teplicích se podařilo odlapit i druhého z páru ježatců. Schovával se v areálu řadových domů ulic Alejní a U Zámku.

Odchyt nebyl nikterak jednoduchý. Hrozilo poranění o ostny. Strážníci museli použít velké dřevěné desky, aby se zároveň bránili zranění. Krátce před půlnocí byl hon ukončen, zvířata se vrátila do svého příbytku v areálu gymnázia.

Jakým způsobem dvojice dikobrazů ze svého obydlí utekla, redakce nezjistila. Párek ježatců, který si pochutnává hlavně na ovoci a zelenině, nemá k útěku z výběhu žádný důvod. Na zimu má totiž v úkrytu pod mostem podlahové vytápění.

 Na snímku je Tereza Raditsch (vlevo) a šéfkuchař Marek Raditsch. Uprostřed je studentka Hotelovky Lucie Vaňková, která si pozvala svoji sestřenku se známým porotcem show MasterChef k praktické části maturity.
Porotce kuchařské show si na Hotelovce pochutnal