„Duchcov jsem si nemohl nechat ujít. Prostory zámku jsou krásné. Zdejší okres mám velice rád. Maminka se narodila v Teplicích a děda s babičkou pocházeli z Proboštova. Díky dědovi jsem našel zálibu v hudbě," řekl 54letý Jaroslav Svěcený, rodák z Hradce Králové, který je jedním z nejvýznamnějších současných českých houslistů a výraznou osobností české hudební scény.

Svěcený společně s doprovodem zahrál několik barokních skladeb od Händla, Vivaldiho či Bendy. Během večera vystřídal různé housle od různých houslových mistrů. Nejstarší byly z roku 1602.Kastelán zámku Marian Hochel a ředitel duchcovské nemocnice Jaroslav Míč. (vpravo)

Plný Valdštejnský sál vyprovodil Svěceného velkým potleskem. Na vstupenkách se podařilo vybrat skoro 2500 a sponzoři věnovali zhruba 280 tisíc korun. „Sluší se poděkovat všem, co přispěli. Podpory si vážíme ze strany náměstka Ústeckého kraje Stanislava Rybáka a vedení města Duchcov v čele se Zbyňkem Šimberou," řekl ředitel duchcovské nemocnice Jaroslav Míč a dodal: „Byl to mimořádný kulturní zážitek. Z peněz, které jsme získali z prodeje vstupenek a od sponzorů, koupíme polohovací postele a stolky pro naše pacienty. Duchcovská nemocnice má stále lepší a lepší zvuk. Je to i díky lékařům a zdravotnímu personálu." (red)