Za letošní novinkou stojí lidé ze společnosti VisitTeplice, které v těchto dnech otevřeli v Dlouhé ulici nové turistické centrum.

ZATÍM JE DEVĚT TRAS

Zpestřením léta bude vyhlídkový vláček, který proveze turisty historickým a lázeňským centrem Teplic.

„Chceme do Teplic dostat tisíce turistů, kterým nabídneme průvodcovské trasy po Teplících, jeho okolí a Ústeckém kraji. Zatím jich máme devět a připravujeme další. Nabídku budeme samozřejmě nadále rozšiřovat dle potřeb návštěvníků a nechybí ani zážitkové programy," řekl k projektu jednatel společnosti VisitTeplice Tomáš Jarolím.

Jirka Škuthan se pere s následky těžkého úrazu a ví, že už nikdy nebude chodit.
FOTO: Rockeři a šermíři spojili své síly na pomoc Jirkovi Škuthanovi

Turistika a cestovní ruch má v Ústeckém kraji budoucnost. Je o tom přesvědčen hejtman Oldřich Bubeníček.

Z TEPLIC DÁLE DO KRAJE

„Dokladem toho, že náš kraj má co nabídnout, je stále vzrůstající počet turistů, kteří sem každoročně míří. A věřím, že právě i tento projekt přispěje k nárůstu počtu turistů. Navíc, když už dorazí do Teplic, tak je šance, že navštíví i další místa v Ústeckém kraji," podotkl hejtman.

Jednou z nabídek nově vzniklého infocentra, které sídlí v prostorách jedné z nejstarších teplických historických bývalých lékáren, bude turistický vláček Humboldt. Ten bude po historickém centru a lázeňských centrech Teplic jezdit od května až do října.

Bývalý kostel svatého Bartoloměje v Teplicích.
"Zabiju ti rodinu, podříznu dceru," řval na policisty muž, který chtěl zvonit

Historie Teplic má turistům co nabídnout. Archeologické vykopávky dosvědčují, že na území lázeňského města sídlili pravěcí lovci už před 40 tisíci roky.