V nočním světle ve středu večer v Krásném Březně se na ně usmál sumec měřící 219 centimetrů s váhou skoro 80 kilogramů.
„Tahal jsem ho půl hodiny, než se unavil. Zničil mi naviják, ale nakonec se uklidnil," popsal Kraus, který už má za sebou několik větších úlovků, nic tak velkého ovšem podle svých slov ještě v životě nechytil.

Dostat tak gigantickou rybu na břeh nebylo nic lehkého. „Vytáhli jsme ho ven po plachtě, dalo to opravdu zabrat," reagoval Kraus.
Následovalo přeměření sumce, úsměv do objektivu fotoaparátu a pochopitelně cesta zpátky do hlubin řeky Labe.
„Pustil jsem ho samozřejmě zpátky. Někteří rybáři si však takový úlovek nechávají, to já bych ani nevěděl, co s tak velkou rybou dělat," doplnil s úsměvem Pavel Kraus. A co je důležité k chycení podobného kolosálního úlovku? Kromě trpělivosti, dávky nasazení a zkušeností je to podle Krausových slov taktéž nástraha. „Tou byl cejn měřící 54 centimetrů," dodal Kraus, který ovšem přesné místo, kde sumce chytil, neprozradil. „Nájezdy rybářů by na sebe nenechaly dlouho čekat. Přeci jenom by místo mělo zůstat alespoň trochu v utajení," dodal Kraus.
V červenci letošního roku vytáhl poblíž břehu Labe ve Svádově obřího sumce také mladý rybář Jiří Junek. Ryba měřila 203 centimetrů.
„Jsou tady i větší kousky. Jednou jsem tu zapřáhl sumce, který měl určitě tak dva a půl metru. Vymotal mi celou cívku a nezastavil jsem ho. A to mám šňůru na 80 kilogramů. Vůbec nebyla šance," uvedl Junek.(kš)

Rybí monstra chycená rybáři z Teplicka

Kapitální kousky ryb a jedno jestli jde o sumce, kapry či štiky,se podařilo už chytit více lidem z Teplicka. Připomínáme jen některé z obřích úlovků šťastných rybářů.

Rybář z Duchcova: Životní úlovek měří 220 cm, váží 85 kilo. Skončí v udírně – Jirka Skramušský z Duchcova na přehradě v Nechranicích chytil svůj životní úlovek parádního sumce, 220 cm dlouhého a vážícího 85 kilogramů. (srpen 2014)

Obřího sumce vytáhl rybář ze Srbic. Zabral mu na kukuřici – Je to jako sen. Vít Maule ulovil na Modlanského rybníku u Srbic rybu svého života. Z vody totiž vytáhl kapitálního sumce – 221 cm a 68 kg. „Měl jsem kliku. Ještě teď mě bolí svaly na rukách," říká šťastný rybář Vít Maule ze Srbic. (září 2011)

To je macek, co? Chytil ho devítiletý kluk z Teplic na kolínko – Radek Steinsdőrfer z Teplic se svým dědou Eduardem Richterem chytal ryby na ČSM v Dubí. Původně šli na kapry, ale z vody vytáhli sumec (9,60kg, 112 cm) září 2012