„Rozpočtované ceny byly zhruba o třetinu vyšší než ty vysoutěžené. Na oba projekty žádáme dotaci. Měli bychom dostat asi dvanáct milionů," sdělil starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.

JINÉ HASIČSKÉ PŘEDPISY

Nový kabát pro věžáky je podle místostarosty nutností. „Když jde vítr s deštěm tzv. správným směrem, tak voda protéká spárami až do bytů. Obyvatelé domů si na to stěžují," řekl místostarosta Duchcova Stanislav Strohmeier a dodal:

„Jde o třináctipatrové domy. Vzhledem k výšce platí pro zateplení jiné hasičské předpisy. Nemůže se použít například běžný polystyren. Vyšší nároky na použitý materiál zvyšují i cenu. Stavební práce už začaly."

V pondělí na náměstí Republiky oslavovali občané Duchcova májku.
FOTO: Květen přivítali v Duchcově i na Moldavě

Radnice se už pustila i do opravy Domu s pečovatelskou službou. Vyslyšela tak připomínky některých babiček a dědečků na špatně zavírající se dveře na balkon či nefunkční otevírání oken.

„Kdysi na jedné straně proběhlo jakési zateplení, ale zcela bez energetického auditu. Plastová okna, která byla vyměněna v devadesátých letech, jsou už za svojí životností," pronesl místostarosta.

Dům s pečovatelskou službou dostane nová okna, fasádu i zateplení. Projekt počítá i s mikroventilací a s rekuperací tepla. Rekonstrukce bude probíhat za provozu. Práce mají trvat asi jeden rok.

Zahájení lázeňské sezony v Teplicích/ilustrační foto
Lázeňská v Teplicích už klepe na dveře