Již pošesté se v sobotu 20. října v Krupce uskuteční koncert k poctě zaniklé teplické kapely Emise. Ta oficiálně vystupovala pouze v letech 1979 1983, ale její skladby žijí dodnes. Členy původní skupiny Petra Kadlčka a Daniela Andela doplní mladší muzikanti Jakub Fojtík a Jakub Donáth. Kromě Emise zahrají také skupiny Modlanská skládka a Schlak. Začátek akce v MC Koloseum je v 18.00, vstupné je dobrovolné.

Oživené prohlídky pro celou rodinu zavedou návštěvníky v sobotu až do zámeckých sklepení pod hlavní budovou duchcovského zámku. Možná budete překvapeni, že duch velkého svůdníka Casanovy není zdaleka jediným přízrakem, který se v šerých komnatách zjevuje! Cena vstupenky je 90 korun, snížená vstupenka přijde na 60 korun.

Všichni příznivci folkové hudby by neměli chybět tuto sobotu v teplickém klubu Knak. Od 20 hodin tam totiž oslaví skupina Passage 15 let své existence na hudební scéně. Jako hosté vystoupí kapelník Nezmarů Pavel Zajíc a skupina Lážo Plážo. Za koncert zaplatíte sto korun a vstupenky budou k dostání přímo v místě konání hudební akce.

Prestižní derby Sokol Srbice - Baník Modlany
Kam o víkendu na fotbal? Derby v Srbicích je sázka na jistotu

Regionální veletrh středního vzdělávání Šance 2018 proběhne v teplickém Domě kultury. Žáci si tam mohou zajít pro informace o možnostech a podmínkách studia, které jim pomohou v rozhodování, na jakou střední školu jít či nejít. Akce, kterou pořádá teplický úřad práce ve spolupráci se středními školami, se uskuteční v neděli od 12 do 17 hodin a v pondělí od 9 do 16 hodin. Vstup je zdarma.

Kulturní dům Fontána v Bílině uvede v neděli pohádku pro děti s názvem Šípková Růženka. Příběh vypraví o Růžence, zlé víle, princi Kryštofovi a zahánění zlých kouzel. Start akce v 15 hodin, vstupné je 50 korun.

Přátelé Modlanska a Visit Teplice pořádají tuto neděli od 18 hodin hudební večer, na kterém zazní zpěvohra Dívčí válka populárního skladatele Jana Zástěry a v druhé části programu vystoupí Pražský komorní orchestr Quattro Corde s dirigentem Jiřím Kubíkem.

Teplice za 1. republiky -  výstava v Jízdárně teplického zámku.
FOTO: Výstava v Jízdárně zámku připomíná Teplice v dobách první republiky

Dívčí válka bude v podání Ženského komorního sboru pod vedením sbormistryně Šárky Navarové. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji informační kanceláře Visit Teplice v Dlouhé ulici nebo v místě konání, včetně dne, kdy se koncert koná. Akce se uskuteční v bývalém kostele Bartholomeus v Teplicích.