"V Proboštovské ulici zahájila společnost SVS rekonstrukci dožilého vodovodu a výměnu nevyhovující kanalizace. Na ní pak naváže rekonstrukce plynovodu. Tyto práce potrvají do konce srpna a pak začne úprava komunikace a položení nového povrchu, což je investiční akce obce Proboštov. Předpokládám, že dopravní omezení potrvá do konce října," vysvětlila starostka Jana Čermáková.

Objízdná trasa vede přes ulici Na Šindelce, což se nelíbí některým obyvatelům této klidné lokality. "Je tady omezení rychlosti na třicet kilometrů za hodinu, ale nikdo to nedodržuje," postěžovala si Olga Jansová.

Částečná uzavírka provozu bude i na silnici III. třídy č. 25821 mezi obcemi Bžany a Mošnov
Řidiči, pozor! Na okresních silnicích začaly uzavírky

Obec se podle slov starostky ve spolupráci s dopravním inspektorátem bude snažit o změnu této trasy. "Vnímáme, že vést provoz přes Šindelku, není úplně ideální řešení a chceme vyjít našim občanům vstříc," potvrdila Čermáková.

Řdiči si zatím na nové omezení zvykají. Přestože je uzavírka dobře označená ze všech směrů, zejména z ulice kapitána Jaroše zatím do Proboštovské často odbočují. "Pozoroval jsem je ve čtvrtek, když jsem jel na kole z práce. Je vidět, že řada řidičů jezdí poslepu a nekouká na značky a pak se diví, že se musejí vracet," glosoval Vítězslav Fíla.

Velikonoční výzdoba. Ilustrační foto.
SOUTĚŽ: Pošlete nám fotku vlastní velikonoční výzdoby a vyhrajte předplatné!