V takové chvíli si politik musí říct, co všechno by mohl udělat pro to, aby se z náhlých sympatizantů stali budoucí voliči jeho strany. Sociálnědemokratičtí ministři to docela zvládali.

Tomáš Petříček vozil uvízlé Čechy domů i z nejvzdálenějších koutů světa, Lubomír Zaorálek vydupal miliardu pro kulturu, Jana Maláčová prosadila zvýšení ošetřovného a program Antivirus.

Babišovo čtení nálad

Včera jsme se ovšem dověděli, že volebním manažerem ČSSD v podzimních volbách bude Michal „lánský puč“ Hašek. Člověk, jemuž se pro extrémní počet funkcí přezdívalo japonská kalkulačka, právník s titulem z podezřelé soukromé univerzity, exhejtman s podivnou story kolem své mluvčí a především rovný chlap, jenž kryl předsedovi Sobotkovi záda tak, že proti němu zosnoval spiknutí.

A v ČT pak jedenáctkrát zalhal o lánské schůzce s prezidentem Zemanem. Copak Hamáčka, který nyní za Haškovým comebackem stojí, nenapadlo, že na každé Haškovo slovo se jako ozvěna ozve: Dá se tomu věřit, nebo jako v Lánech?

Jaroslav Foldyna zakotvil tam, kam ho srdce odjakživa táhlo, v Okamurově SPD. Skončí Hašek stejně, tedy v Lánech? Možná z nich byl i vyslán.

Hádejme se, ale jde o čas