Až na to, že přicházejí nejméně o měsíc pozdě a jsou vysvětlována zmateně a nejednotně popletenými politiky, kteří působí dojmem zoufalců. V krizi lidé potřebují pevné vůdce. Těm se může svírat srdce, ale musí jednat jistě a rozhodně. To už tato vláda promeškala.

Za pět minut dvanáct nebo bohužel pět minut po dvanácté však dělá správné kroky. Smějme se venčení psů kousek od domu a zákazu vycházení. Ale dodržujme to.

Dodržujme, co bylo nařízeno. Nejde o vládu, jde o naše životy

Vláda se snaží najít poslední kompromis před úplným vypnutím ekonomiky, takzvaným lockdownem. Ten by zemi poškodil na dlouhá léta dopředu. Současná „měkká“ karanténa může zapůsobit, když bude dodržována.

Proč například zákaz vycházení po deváté? Všimněme si, že v zavřených restauracích se tajně scházejí politici a další hlavouni. Nejsou sami. Navíc se v soukromých bytech a garážích dál pořádají „koronamejdany“. Blíží se Haloween, mnozí jsou zvyklí ho bujaře slavit.

To je všechno strašně nebezpečné.

Denně umírají desítky lidí zbytečně.

Politici selhali, zachraňme se sami!

Mohou jich být stovky, když poslední opatření selžou.

Dodržování pravidel a neustálá péče o děti, které zůstanou doma, je velká zátěž a otrava. Tohle je ale rozhodující bitva. Vláda nás do ní vehnala svou váhavostí a chybami. Teď vydává sice legračně, ale přeci jen správné rozkazy. Smějme se jim, ale dodržujme je. Tohle musíme vyhrát!