Na stejném místě se konaly i první tři ročníky šermířsko-rockerské pomoci postiženým. Vloni kvůli opatřením proti šíření pandemie koronaviru akce proběhla bez účasti veřejnosti v teplickém klubu KNAK. Odsud byla prostřednictvím sociálních sítí živě vysílána a namísto vstupného posílali lidé svoje příspěvky na transparentní účet.

Letos se tedy program vrací na stejné místo a jeho začátek je plánovaný na sobotu 16. října od 13.00 hodin. Těšit se můžeme na koncerty pěti rockových kapel, z nichž Sklap vystupoval na třetím ročníku benefice a The Rumble of Skulls zahráli vloni v KNAKu a znají je také návštěvníci festivalu Rock u rybníka. Program doplní vystoupení skupiny scénického šermu Viva Gladius a akci zakončí hned tři skupiny krampus čertů, kteří jsou letošní novinkou. Svoji show předvedou Krampus-čerti ze severu, Krampus Vodňany a Dragon krampus Český Krumlov. 

Čokoládový festival v Galerii bavil a chutnal.
OBRAZEM: Čokoládový festival v Galerii bavil a chutnal

„Tentokrát bude méně šermu. Dal jsem se ke krampusákům, tak jsem nově pozval i několik skupin čertů. Věřím, že to bude zajímavá podívaná,“ slibuje organizátor akce Petr Zwettler. Vstupné na benefiční festival je 200 korun a výtěžek z akce poputuje Salli na pomoc s úpravou bezbariérového bytu a Kryštůfkovi na výdaje za léčbu.

Roman Nešetřil

Komik a herec Lukáš Pavlásek
Na Stojáka v Duchcově bude s Pavláskem. Těšte se na neotřelý humor