Tyto výlety pořádají od začátku letošního roku dva nadšenci z místního odboru Klubu českých turůstů pod vedením Davida Sedláčka. Cílem je představit krásná místa na území města lidem z města i ze širokého okolí a představit Krupku a její okolí jako významný turistický cíl. Sraz bude jako vždy v 9:00 na Mariánském náměstí v Krupce.

Krupka je plná nádherných míst, nachází se zde například spousta pozůstatků po bývalé těžbě a další krásné přírodní i kulturní památky. Není náhodou, že část města, kterou výlet také povede je součástí světového dědictví UNESCO. To vše můžou účastníci výletu vidět na vlastní oči a dostane se jim také erudovaného komentáře.

Poslední dubnový výlet se nadmíru vydařil. Dorazil rekordní počet zájemců, 15 turistů z Krupky i okolí. Všem účastníkům se výlet moc líbil a pochvalovali si skvěle užité sobotní dopoledne až odpoledne. Mnoho účastníků ocenilo, že se podívali na jim dosud neznámá místa v okolí jejich bydliště a prošli si novou trasu. V cíli všichni obdrželi nově vytvořený originální diplom. Účastníci, kteří se již ukázali na jednom z přechozích třech termínů se nemusí bát, že by se při případné další své účasti nudili, pořadatelé pro červnový termín nachystali další novou originální trasu plnou zajímavých míst.

Takže neváhejte a vydejte se s námi Po stopách Davida! Pevně věříme, že se nás sejde znovu o něco více. Podrobnější informace: Klub českých turistů, odbor Krupka zve občany všeho věku na výlet za krásami našeho města Krupka. Vydáme se z centra Krupky na Komáří vížku a jinou cestou zase zpět. Konkrétní trasa bude zvolena podle zhodnocení možností účastníků. Doporučujeme do terénu vhodné obutí a oblečení přizpůsobené počasí. S sebou dostatek pití a svačinu.

Sraz 10. června v 9.00 hodin na náměstí v Krupce. Komu se nechce šlapat s námi nahoru může sednout v 11:22 na autobus a potkáme se v 11:38 na Komáří vížce! Vedoucí výletu: David Sedláček, telefon: 602 610 189, e-mail: dave.sedli@gmail.com

Josef Mergl