Zatím stihli postavit spoustu krásných staveb, například kostel Nanebevzetí Panny Marie, hlavní nádraží, Obchodní centrum Forum, muzeum, magistrát či divadlo. Myslím si, že to je skvělý a zajímavý projekt, o kterém bohužel spoustu lidí stále neví, ačkoliv by je to mohlo velmi zaujmout.

Já jim dělám všechen design a upravuji instagramové příspěvky. Jestli vás zajímá více, můžete si tento projekt najít na instagramu @mesto_usti_nad_mrakem.

Šestice, která v Minecraftu tvoří Ústí nad mrakem: Petr Vaněk (Majitel, Builder), Jan Chroust (Builder),  František Sýkora (Builder), Denis Vičánek (Builder),  Jakub Štrouf (Builder) a Adam Ipser (Designer).

Minecraft  je sandboxová stavební hra vytvořena studiem Mojang AB, jehož zakladatelem je Marcus „Notch“ Persson. Tato hra se inspirovala hrami Infiminer, Dwarf Fortress a Dungeon Keeper. Hratelnost zahrnuje interakci hráče s herním světem, která probíhá pokládáním či ničením rozličných typů bloků v trojrozměrném prostředí. Celý herní svět se skládá z kostek, které představují nejrůznější materiály s různorodými vlastnostmi. V tomto prostředí mohou hráči stavět tvůrčí stavby a umělecká díla, a to jak na serverech hry pro více hráčů, tak ve hře pro jednoho hráče skrze několik různých herních režimů.

20. ledna 2018 se Minecraftu prodalo 144 milionů kusů napříč všemi platformami. To Minecraftu umožnilo stát se druhou nejprodávanější hrou a devátou nejprodávanější herní značkou všech dob.

Adam Yoeq

Děkujeme za zajímavý příspěvek. Pokud chcete, můžete nám další příspěvky posílat buď přes rubriku Čtenář repotér na webu nebo na e-mail: ustecky@denik.cz.