Také samotný pobyt opatření spojená s coronavirem ovlivnila. Nebyl otevřen krytý bazén a vzhledem k tomu, že šlo o první turnus po pandemické pauze, začalo cvičení o několik dnů později. Naštěstí úžasné počasí a velká kapacita zbývajících otevřených bazénů vše vynahradilo. Volněji bylo i díky menší naplněnosti hosty. To se ostatně týkalo i naší výpravy, místo původně přihlášených 46 účastníků jich nakonec jelo jen 34. Nic to ale neměnilo na kvalitě party, byla jako každoročně úžasná, celý pobyt doprovázel klid a dobrá nálada.

Program vedle koupání v léčivé vodě a cvičení stavěl dílem na osvědčených „stálicích“ z minulých let, nedal se například vynechat večerní výlet spojený s romantickou procházkou historickou Pecsi, dílem přinesl novinky. Mezi ty patřila změna večera s oblíbenou pečínkou. Místo ranče, který v minulosti navštívili několikrát, zvolili posezení nedaleko Sziklose, husu tentokrát vystřídala kachna a bonusem byla výborná hudba k tanci. „Tento večer byl podpořen firmou Česká voda,“ říká vedoucí zájezdu, jinak ekonomka Arkadie Mirka Horová, „a všichni si jej úžasně užili,“ dodává.

               Na závěr je třeba poděkovat firmě Autobusová doprava Jaroslav Sláma a především řidiči Martinu Holanovi, který tuto akci doprovází již několik let, městům Bílina, Dubí a Duchcov, která pobyt podpořila finančně a také již zmíněné firmě Česká voda a.s.Czech Water.

Josef Hon