Příprava  běžela, první informace šla mezi klienty agentury For.  Ohlas byl dobrý.  Do výroby šly reklamní banery, plakáty apod.  A najednou se k nám přiřítila taková malá „potvora“ a vše se zastavilo.  Původní termín měl být 29. termín. Kastelán hradu pan Kučaba dodržel slovo a začal prostor, kde obvykle hrajeme  upravovat. Mimochodem bude to opravdu letní scéna. Běžte se podívat. Byla půlka března.  Málokdo věřil tomu, že karanténa  skončí tak, aby akce šla dobře připravil a lidé mohli přijít a nebáli se přijít. Roušky děsily lidi víc než bylo zdrávo. Konzultace  s vedením divadla, paní Urbanovou, hradem, zvukařem, osvětlovačem.  Přeložili jsme na 28. srpen.  Vyjde to?  Když to jen trochu přeženu tak nám každý člen vlády říkal jiné  informace. V jedné věci se však sjednotili. V létě se u nás festivaly a podobné akce neuskuteční.   

Vypadá to, že vše bude zastavené do konce srpna a ačkoliv 28. srpen je na konci srpna tak to nedovolí.  V září bude lépe.  A telefony se rozdrnčely podruhé. Ředitel divadla, Urbanová, zvukař, osvětlovač, hrad, do toho redakce Entru „co tam máme dát“.  Libuše bude  4. září. Další týden už může být chladno.  A to není dobré pro pěvce, hudebníky a ani diváky.  A protože 5. září pořádá náš spolek akci v Brné  tak už jsem se viděl 6. září na koronárce.  A virus  tady pořád je a kdy se dozvíme, že 4.září se může  hrát? Za jakých podmínek?  Jak udržíme diváky, aby měli dva metry rozestup? 

A když se dozvím v srpnu, že v září se může hrát tak není v lidských silách vše perfektně připravit.  A tak opět telefony? Opět kolečko. Ředitel divadla, Urbanová, hrad, zvukař, osvětlovač, ochranka.  Návrh. Jestliže chceme dobrou přípravu nejen po umělecké, ale i společenské stránce tak raději přeložme na příští rok. A tak se opět překládalo. Na pátek 28. května příštího roku. Jsem vděčen dojednaným sponzorům, že už někteří volali a po vysvětlení situace řekli: „Jdeme do toho příští rok“.  Mnoho diváků, kteří měli  rezervace na letošek  potvrzuji nový termín. Ukazuje se, že jsem udělal dobře, že budeme hrát až příští rok. Přestože většina diváků potvrdila svou rezervaci je určité procento, naštěstí malé, které se bojí co bude dál.

Všichni, kdo jsme do akce zapojeni věříme, že Libuše na hrad Střekov příští rok  přijede, zazpívá a potom pojede za milým Přemyslem do Stadic. A nebo pozve Přemysla na hrad? A který?   

Zdeněk Kymlička