Jeden z našich nejstarších symfonických orchestrů a jediný v Ústeckém kraji se tak vrátí po více než půl roce před své abonenty. „Ti i v této nejisté době podpořili náš orchestr zájmem o celoroční abonmá a my věříme a uděláme vše proto, abychom se mohli společně setkávat na našich koncertech,“ říká ředitel Severočeské filharmonie Teplice Roman Dietz.

V důsledku mimořádné situace musela Severočeská filharmonie Teplice ukončit běžnou koncertní činnost letos v březnu. Kvůli Covidu-19 nedokončila loňskou sezónu a posluchači přišli také o celý Hudební festival Ludwiga van Beethovena. Orchestr zrušil celkem 52 koncertů nejen v České republice, ale také v zahraničí. V létě se to proto snažil vynahradit cyklem letních koncertů v teplickém Zahradním domě, kde se konaly pravidelné koncerty v počtu, který splňoval vydaná vládní opatření. S omezením musí návštěvníci koncertů počítat i nyní. Vstup do koncertního sálu je povolen pouze s rouškou, počet posluchačů je maximálně 500 a lidé se budou muset během přestávek obejít bez občerstvení.

 „V předchozích letech se nám podařilo vybudovat silnou skupinu našich věrných příznivců, počet našich abonentů dosahuje čísla bezmála 500. Věříme, že se s naprostou většinou potkáme na našich koncertech a zároveň jim děkujeme  za zachovanou přízeň i v této nelehké době,“ dodává ředitel filharmonie  Roman Dietz.

Start koncert v DK Teplice je ve čtvrtek 8. října v 19 hodin, vstupné stojí 200 korun.

Magdaléna Jenčíková