Motivovaní žáci i pedagogové pak následně vyrazili do nejbližšího okolí, rozdělili si vytipované území a dali se do práce. Na školním pozemku se nejmenší žáci naučili česat ovoce a shrabat listí, starší žáci vyrazili do okolí školy. Zde se s nadšením chopili rukavic a pytlů a doslova se rozeběhli pomáhat přírodě. Během čtyř vyučovacích hodin žáci naplnili spoustu odpadkových pytlů nasbíraným odpadem, za jejich nadšení a poctivý, zodpovědný přístup je neminula odměna.

Kankán v roce 1988. Taneční klub při KPS v Moravských Budějovicích svým vystoupením sklízel úspěchy v blízkém i širokém okolí díky skvělé choreografii a vedení tanečních mistrů - manželů Brychových.
RETRO: Taneční nabízí eleganci a zábavu. Zavzpomínejte s námi

Tohoto projektu se naše škola účastní opakovaně. Pozitivní aspekty daného projektu nelze zpochybňovat. Žáci se přirozeně učí následkům svého jednání a dopadům, jaké na životní prostředí člověk má. Ačkoli je projekt v našem pojetí zacílen zejména na pomoc a zkrášlení životního prostředí, nelze se nezmínit o dalších kladech. Akce pomáhá sbližovat žáky i pedagogy ve společném úsilí, posiluje vnitřní vazby kolektivu, zlepšuje třídní klima a nabourává hranice mezi školou a prostředím „tam venku“. Žáci tak díky projektu zakouší, že smyslem výchovy a vzdělávání nejsou pouze znalosti a dovednosti, které využijí jen v rámci svého studia. Ale zejména to, že škola učí děti pro život.

Projekt proběhl s podporou a přispěním Magistrátu města Teplice a České rady dětí a mládeže.

Martina Nováková, ZŠ Maxe Švabinského

Halloween na Hrobčicku.
VIDEO: Hrobčice patřily krampusákům, halloweenský průvod se vydařil

Děkujeme za příspěvek. Fotografie a texty můžete posílat na e-mail teplicky@denik.cz. Rádi je uveřejníme v rubrice Čtenář reportér na webu i v novinách.