Vše začalo poslední listopadový den, slavnostním rozsvícením vánočního stromu Modlanska. Na první adventní neděli Modlany přivítaly Jakuba Smolíka. Druhá adventní neděle patřila dětem z MŠ Modlanská Rolnička, které si pozvaly kamarády z MŠ Jeníkov a MŠ Pramínek Teplice.Výjimečným se stalo vystoupení amerického gospelového sboru Atmosphere Collective s naší přední gospelovou zpěvačkou Leonou Göyngöysi a dětským dechovým souborem Jolly Saxophonists by JJK z Ruska.

Startovné z turnaj na ZŠ Novosedlice šlo na charitu.
Startovné z turnaje ve stolním tenise na ZŠ Novosedlice šlo na charitu

Jaroslav Svěcený, houslový virtuos, jeho melodie, které vždy potěší a pohladí na duši. To byla III. adventní neděle. Báječnou atmosféru skvělému publiku Modlanského kostela připravil Honza Mlčoch při posledním adventním koncertu. Věčný romantik, s nezapomenutelnými hity Karla Gotta. Tento jedinečný, nedělní koncert završil cyklus adventních koncertů a byl opravdovým vyvrcholením. Na Štědrý večer přijali pozvání do zaplněného kostela sv. Apolináře na Půlnoční mši svatou místní, ale i návštěvníci ze širokého okolí. Na úvod, v bohatě vyzdobeném kostele, zazněly tóny Tiché noci.

Mši svatou celebroval P. Martínek za hudebního doprovodu sboristů Ústeckého divadla opery a baletu.Nedílnou součástí svátků na Modlansku je vánoční koncert České mše vánoční Jakuba Jana Ryby, tak zvané „Rybovky“ v podání Brixiho komorního sboru. O sváteční slovo se postaral generální vikář litoměřické diecéze MONs. Martin Davídek.Završením celého cyklu Vánoční Modlansko 2019 byl Tříkrálový koncert, na kterém se představily Duchcovský pěvecký sbor společně s dětským pěveckým sborem ZUŠ Teplice, pod vedením sbormistryně Jany Moravcové, za klavírního doprovodu Markéty Loskotové.

Torzo, bronz, 1968.
Exponátem měsíce Regionálního muzea je Torzo teplického sochaře Šmída

Několik melodií se známých operet přednesla sboristka Ústeckého divadla opery a baletu Petra Vacková. Návštěvníci koncertů skrze dobrovolné vstupné přispěli na malého Péťu s nemocí Motýlích křídel. Péče o malého chlapce je pro krupskou rodinu finančně velmi náročná. Vybraných 71 tisíc korun jí pomůže.