V objektu žilo sedm fen a šest psů. Jednalo se o dvoupodlažní budovu, přičemž zvířata se nacházela v obytné části ve druhém podlaží a nechodila ven. „Šetřením bylo zjištěno, že podmínky pro chov psů jsou extrémně nevyhovující. Podlaha ve všech místnostech byla pokryta psími exkrementy, kameny, stavební sutí, odpadky a prázdnými psími konzervami. V místnostech byly na různých místech poházené matrace rovněž značně znečištěné,“ sdělila radnice.

Na začátku listopadu proto proběhl odchyt a převoz psů. Na místo vyjeli zaměstnanci lovosického odboru životního prostředí, inspektorka krajské veteriny, pracovníci Psího domova v Řepnici, policisté i majitelka objektu.

Majitelka útulku pro psy a kočky v Řepnici na Litoměřicku Miluše Maskulanisová
Pes koupený pokoutně z množírny nakonec vyjde draho, ví šéfka útulku v Řepnici

Vzhledem k tomu, že psi byli při odchytu neklidní a agresivní, museli jim pracovníci útulku do konzerv nejprve vmíchat tišící prostředky. Zvířata skončila v řepnickém domově, kde byla vyšetřena, odčervena a čipována.

Majitelka útulku Miluše Maskulanisová v pondělí 16. listopadu uvedla, že psi nadále zůstávají v Řepnici. „O jejich dalším osudu, například zda budou moci být nabídnuti k adopci, musí rozhodnout odbor životního prostředí a krajská veterinární správa,“ doplnila Maskulanisová.