V hodonínské nemocnici v sobotu přibyla nová kategorie ošetřovaných, a to dobrovolníci. Lékaři se postarali o dva, u kterých se projevilo vyčerpání, dehydratace a úžeh. „Jeden z nich zůstal hospitalizovaný i s infuzí. Je zapotřebí, aby lidé nepřeceňovali své síly a i v nepříznivých podmínkách horka dodržovali pitný režim a případně i ochranu hlavy," apeloval ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík.

Moravská Nová Ves, sobota 26. června 2021. Odstraňování následků čtvrtečního tornáda
OBRAZEM: Úklid po apokalypse. Desítky dobrovolníků míří pomáhat na jih Moravy

Hodonínští zdravotníci ošetřili do sobotního podvečera zhruba čtyřicítku lidí, kteří se zranili při odstraňování škod. Jednalo se o tržné a řezné rány, pohmožděniny, v jednom případě i o zranění sekerou. V zařízení zůstává třiadvacet hospitalizovaných po čtvrtečním řádění. Tři z nich jsou děti, čtyři jsou ve vážném stavu.

Na urgentním příjmu břeclavské nemocnice skončil v sobotu muž, který spadl z třímetrové výšky při likvidaci škod. Utrpěl středně těžká zranění.

„Jinak jsme řešili spíš drobné úrazy jako řezné rány nebo zapíchnuté hřebíky," sdělila Deníku Rovnost přímo z místa mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Padesátiletý muž a mladistvá byli ošetřovaní ve vídeňských nemocnicích po čtvrtečním tornádu na Břeclavsku a Hodonínsku. Zatímco stav muže se vyvíjí dobře, mladou ženu museli uvést do umělého spánku. Její stav je ale stabilní. Zranila se, když tornádo vyhodilo autobus dobrých sedmdesát metrů z ulice na pole. Informoval o tom ORF na svém webu.