Varnsdorf doma absolutně nezvládl proti Brnu začátek zápasu, Ústí nezvládlo důležitý duel v Příbrami. Sestupové příčky jsou pro Armu nebezpečně blízko.

Varnsdorfští proti Zbrojovce odehráli strašidelný první poločas. Po deseti minutách už ztráceli dvě branky, mohlo být daleko hůř. „Bohužel jsme od první šance soupeře působil na hřišti p....... dojmem. Po půl hodině to mohlo být klidně 0:5. Podržel nás brankář Richter. Ten náš výkon byl naprosto příšerný, v poločase si hráči museli převléknout trenky,“ zlobil se Pavel Drsek, kouč Varnsdorfu.

Brno udeřilo po šesti minutách z rohu, kdy se trefil Štěrba, o čtyři minuty později předvedla domácí obrana fatální hrubku, Přichystal pak při brejku zachoval chladnou hlavu.

Ústečtí fotbalisté podlehli Příbrami.Ústečtí fotbalisté podlehli Příbrami.Zdroj: Zdroj: fkpribram.cz„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně a to se nám povedlo. Vyšla nám naše taktika. V první půli tam byla řada dalších brejkových situací, které mohli skončit gólem,“ usmíval se Richard Dostálek, kouč brněnské Zbrojovky.

Po změně stran se varnsdorfská hra zvedla, Brno si ale náskok pohlídalo. „Měli jsme z domácích respekt, jelikož jsme právě tady vypadli z poháru. Ve druhém poločase byli domácí více na míči, ale my jsme to zvládli,“ dodal trenér Brna.

Varnsdorf se po dvou jarních výhrách zasekl. Tři zápasy prohrál, navíc v nich nedal ani jednu branku.

„Nad takovou bilancí se musíme zamyslet, samozřejmě to není dobrá statistika. Je potřeba se prostě příště polepšit,“ uzavřel vše Pavel Drsek.

Ještě hůř je na tom ústecká Arma, která na vítězství čeká už čtyři zápasy. Ve středu nezvládla důležitou bitvu v Příbrami. Ústí v tabulce kleslo na třinácté místo, na předposlední Chrudim má pětibodový náskok.

Jak padly obě příbramské branky? Ve 28. minutě si do pokutového území vběhl Stefan Vilotič a bombou z úhlu propálil brankáře na přední tyči. Razítko na domácí vítězství dal Příbrami střídající Dominik Gembický, který se krásně uvolnil ve vápně, připravil pro Tomáše Wágnera snadný gól při zakončení do prázdné branky.

Svěřenci kouče Jarolíma toho směrem dopředu moc nepředvedli, po změně stran zlobili hlavně po rohových kopech. To bylo ale prostě málo.

„Já jsem samozřejmě moc spokojený. Musím kluky pochválit, zahráli jsme dobře. Padly dvě krásné branky, udrželi jsme nulu, což nás hodně potěšilo. Určitě to nebyl jednoduchý zápas, Ústí má mladé, talentované hráče. Ale dobře jsme se na ně připravili a vyšlo nám to,“ culil se Tomáš Zápotočný, spokojený trenér vítězné Příbrami.