Jak byste zhodnotil minulou sezónu?
Minulou sezónu považuji za velmi úspěšnou. Do soutěže jsme vstupovali jako nováček z okresu, tak byla naším jediným cílem záchrana v soutěži. Při reorganizaci to byl nelehký úkol, ale povedl se nám vstup do soutěže, což byl základ a drželi si po celou sezónu poměrně stabilní výkonnost. Pevně věřím, že naše výkony ještě můžou jít nahoru.

Skončili jste na třetím místě, byl to z vašeho pohledu úspěch?
Úspěch to byl určitě, ale pokud jsme chtěli pomýšlet na záchranu v soutěži, tak jsme na jiné pozice mířit ani nemohli. Mrzí mě například podzimní zápasy s Litoměřickem a Černčicemi, které jsme nezvládli a ztráta vedení z jarního utkání s Malými Žernoseky. Mohlo by to být ještě o něco lepší, ale jak se říká, nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali a třetí místo bereme všemi deseti.

Český fotbal prošel reorganizací, jaký je váš názor na změny?
Ve změnách nevidím problém. Byly avizované dost s předstihem a každý s nimi musel počítat. Každá změna má svoje plusy a mínusy a já chápu obě strany. Věřím, že tato změna povede hlavně ke zkvalitnění okresních soutěží. I v krajských soutěžích se úroveň asi zvedne. Na druhou stranu chápu, že se zvýší nároky na cestování. U nás v B-třídě ten rozdíl není tak markantní, ale pro takový Rumburk v A-třídě už to rozdíl bude. Dle mého nejde ani tak o náklady na cestování, na to je každý klub schopen se připravit, ale problémem může být časová náročnost na cestování. Někteří hráči třeba nebudou ochotní trávit část víkendu na fotbale na úkor rodiny nebo jim to nedovolí práce. I s tím teď musejí kluby dvojnásob počítat. Já jsem ale za změnu celkem rád, protože nerad jezdím k zápasům jen okolo komína. Nyní jsou soutěže na soupeře pestřejší.

Došlo v průběhu léta ke změnám v kádru?
K výrazným změnám nedošlo. Odešel pouze jako starší hráč na volný přestup Martin Kastl do sousedního Háje, opačným směrem přišli také dva veteráni Petr Kroft a Luboš Foff, ale to jsou jen kosmetické změny, které na kostru mužstva vliv nemají. Jednali jsme o výraznějších přesunech mezi námi a Hájem, ale ta jednání nedopadla. Dále řešíme ještě dvě případné posily. Jeden hráč by snad měl vyjít, je to hráč v nejlepším fotbalovém věku a ještě jednáme o jednom příchodu staršího hráče a našeho odchovance ze zahraničí, ale jmenovat ještě nechci ani jednoho, protože není nic definitivně dohodnuto.

Jaké jsou vaše cíle pro blížící se sezónu?
Rádi bychom hráli klidný střed tabulky a spíše v její horní polovině. Základ je vyhnout se bojům o záchranu. Myslím si, že máme kvalitní a zkušený kádr a můžeme zlobit i přední týmy tabulky. Soutěž je dle mého zatím dost nečitelná. Z našich tradičních soupeřů budeme hrát s Duchcovem, Ohníčí nebo Mezibořím, ale ostatní soupeři a zvláště soupeři sestoupivší z A-třídy jsou pro mě velká neznámá. Každopádně cílem v každém utkání bude vítězství, tudíž kdybychom byli my tím týmem, co budou soupeři nahánět, tak bychom se nezlobili.

Dokážete odhadnout, v čem budou týmové přednosti Oseka?
Našimi hlavními přednostmi budou soudržnost a bojovnost. Na tom to musí být postavené. Všichni hráči jsou buď odchovanci nebo mají silný vztah ke klubu, takže u nás vládne taková rodinná atmosféra, která napomáhá lepším výkonům. Věříme opět v podporu našich fanoušků, kteří nás dokáží také v těžkých chvílích nakopnout. A konkrétně se budeme určitě opírat o standardní situace, ze kterých jsme byli minulou sezónu produktivní a věříme v individuální dovednosti našich elitních střelců.