Před prvním derby sezony I. B třídy byl v Oseku favoritem hostující Duchcov, ačkoliv se mu v týdnu rozpadla obrana. Nakonec vše ale dopadlo jinak, jak to tak v derby někdy bývá. Bojovnější Baník za mohutné podpory svých fanoušků vyhrál 2:1 a po dvou kolech se může vyhřívat na čele soutěže.

Duchcov díky povedenému Tesaříkovu trestňáku brzy vedl, Osek poté srovnal z pokutového kopu, proměnil ho kapitán Patrik Váňa. „Byl jsem před penaltou nervózní, naposledy jsem ji neproměnil proti Háji, to za něj chytal duchcovský Kouba. Tentokrát jsem naštěstí skóroval,“ odfoukl si autor vyrovnávající trefy.

Po obrátce strhl vedení na stranu Baníku Pour, když dorazil míč, který Kouba neudržel v náručí. „Pak bylo znát, že je na tahu Duchcova, ale náskok jsme ubránili. Rozhodlo i to, že hosté střídali v zápase jen jednou, zatímco my jsme měli pět náhradníků a čtyřikrát jsme vystřídali. Fyzicky jsme to zkrátka zvládli líp,“ myslí si Patrik Váňa, který zároveň velebí duo spoluhráčů Slavík Košťál, který zpacifikovalo nebezpečného Tesaříka.

Mladá Boleslav - Teplice 1:1
FOTO: Hoškova hlavička přerušila černou sérii, Teplice vezou bod z Boleslavi

„Nedalo mu moc čuchnout. Roman Kliský, další nebezpečný hráč Duchcova, se bez nahrávek svého vrchního nahrávače nedostal do hry,“ dává osecký kapitán k dobru svůj postřeh.

Zmiňovaný Kliský mohl dát zápasu jiný ráz, za stavu 1:1 ale neproměnil svou velkou šanci. „Rozhodla větší bojovnost domácích a naše velké chyby, po kterých Baník skóroval. Škoda našeho zbytečného faulu ve vápně a následné penalty. To utkání také ovlivnilo. A pak samozřejmě ta moje šance,“ sype si duchcovský forvar popel na hlavu. Zároveň ale i on chválí atmosféru, ve které se hrálo.

Kouč Duchcova Václav Senický
Fotbalový Duchcov myslí na horní příčky tabulky

„Přál bych si víc takových zápasů, v takové kulise se hraje dost dobře. Rád bych také ocenil výkon domácího celku, hrál velmi dobře.“

Baník Osek - FK Duchcov 2:1 (1:1) Branky: 18. Patrik Váňa (PK), 54. Pour 11. Tesařík. Rozhodčí: Zlatník Bahník, Paulus. ŽK: 2:3. Diváci: 203. Osek: Pěknice S. Kubásek, Patrik Váňa, J. Mašek, Slavík Kastl (69. M. Kubásek), Říha, Jaroslav Procházka (82. Prášek), Košťál Koppa (60. Pavel Váňa), Pour (77. Čarady). Duchcov: Kouba Šural, Barnat, Macháček, P. Kliský Čechák, Moravec (57. Hájek) , Phan, Reichel Tesařík, R. Kliský.