„Bylo to nervózní utkání, nedali jsme spoustu šancí. Soupeř se třikrát dostal za půlku, z toho dvakrát skóroval. Pak jsme o dva góly utekli, ale zbytečně jsme se zatáhli a ke konci se báli. Tři body jsou zlaté,“ oddychl si trenér Unčína David Toncar.

Domácí měli několik zraněných, na hřiště tak museli i ti, kteří výkonnostně zaostávají. „To je samozřejmě problém, který se na hřišti musí zákonitě projevit,“ neskrývá Toncar.

Naštěstí mají Unčínští Karla Kodeše, muže, který si zahrál i nejvyšší fotbalovou soutěž. Proti Českým Kopistům přispěl k vítězství dvěma góly, celkem jich dal zatím osm. „Kody dává góly, tím nám moc pomáhá. Také dokáže udržet balon, přejít jeden na jednoho, řadu akcí vymyslí. To pro nás v létě byla opravdu velká posila,“ chvílí Toncar bratra Petra Kodeše, který nyní hraje pravidelně za Teplice.

Unčín je po osmi kolech skupiny A na jedenáctém místě. V příštím kole bude hrát ve Svádově.

I. B třídu hraje Unčín jen díky podpoře města Krupka

"I. B třídu hrajeme jen díky podpoře města. Pomáhá nám finančně, navíc hrajeme na umělé trávě Městského stadionu Krupka. Jinak bychom si kraj nemohli dovolit. Hráli bychom okres, kluci by si museli platit příspěvky. Kraj se dá hrát za 50 až 100 tisíc na sezonu. Sponzorů moc nemáme, když nějaké peníze seženeme, tak je to v řádech tisíců. Hráče neplatíme, neprodáváme, tržní hodnotu nemají. Držíme dlouhou dobu partu, chodíme do hospody, rozumíme si. Trénujeme i v dvanácti třinácti lidech. Je to tu dobré,“ pochvaluje si trenér Sokola Unčín David Toncar.


Sokol Unčín – České Kopisty 4:3 (1:1).

Branky: 23. a 49. Kodeš, 60. (PK) a 67. Mokriš – 27., 57. a 79. Hýř.
Rozhodčí: Svoboda – Cvachoušek, Karrmann st.
ŽK: 1:0.
Diváci: 15.
Unčín: J. Trojan – Sém, Hricák, Mokriš, Soukup – Mikhailov (32. Poláček), Novotný, Pajer, Luňák (49. Netušil) – M. Trojan (78. Bokoč ml.), Kodeš.