Krupka si s Oldřichovem v sobotu nevěděla rady, zvláště ve druhém poločase byla bezzubá. „My se připravovali na to, že jí dělá problémy hrát do plných. Má spíše brejkové typy hráčů. Pomohla nám také vedoucí branka,“ říká trenér TJ Oldřichov Bora Matouš.

Jeho mužstvo poslal do vedení po půlhodině hry Kočí, vést mohla ale už od 6. minuty. „Rozhodčí branku neuznal kvůli údajnému faulu na brankáře. Zdravě nás to nabudilo,“ přiznává forvard Pavel Sedláček, který dal v 76. minutě druhou branku vítězů.

To už hrál Oldřichov bez vyloučeného Svobody, kterému dal sudí Živnůstka dvě žluté karty během několik sekund. „Rozhodčí byl nervózní, nepřesný, zápas zkazil. Asi ho znervóznil ten neuznaný gól. Tušil, že chyboval,“ myslí si Matouš. „Naštěstí to pro nás dopadlo dobře,“ přidává.

„Další z favoritů soutěže poznal, že ani ve dvanácti lidech se proti klukům od Barbory nehraje snadno,“ má Sedláček radost z dalších tří bodů. „Je to zasloužené vítězství, protože jsme do zápasu dali větší vůli, srdíčko a odhodlání,“ navazuje.

V čem tkví kouzlo Oldřichova? Odpověď na nelehkou otázku se pokouší najít trenér Matouš. „Máme sílu. Kluci makají jako čerti. Jsme spolu takhle už tři roky, jsme výborná parta. Hrajeme poctivý fotbal, kluci běhají, jsou včas v soubojích, to je na téhle úrovni hodně důležité. A máme i trošku sportovního štěstí. Já jako trenér nemusím při utkání nic říkat. Kluci vlezou na hřiště a plní si, co mají. Smekám před nimi klobouk!“

TJ Oldřichov – TJ Krupka 2:0 (1:0).
Branky: 30. Kočí, 76. Sedláček.
Rozhodčí: Živnůstka – Davignon, Umon.
ŽK: 3:4.
ČK: 70. Svoboda (O).
Diváci: 150.
Oldřichov: Pilař – Holub, Vosátka, Dědič, Kočí – Svoboda, Hoffman, Kerner, Skrčený – Sedláček (88. Doležal), Hrubý (64. Konečný).
Krupka: Valeš – Al-Eraidi, Christov, Seidl, Hirschkorn – Schubada (46. Suske, 76. Horváth), Kubný, Vlasák, Suchý – Paunkovič (43. Kotrba), Černý.

Oldřichov si poradil se Srbicemi (v černém)
FOTO: Oldřichovu v derby se Srbicemi pomohl šťastný gól Konečného