„Je to velká událost pro amatérský fotbal na Ústecku. Tajně doufáme, že společně trhneme rekord v návštěvnosti,“ vyjádřil se vedoucí pořadatelského klubu z Hostovic Roman Löffler. Ruku k dílu přiložili i Chabařovičtí, kteří se na sociálních sítích snaží sehnat co nejvíc fanoušků do hostujícího kotle.

V Hostovicích se obyčejně chodí na fotbal za dvacetikorunu (ženy zdarma), nyní dojde k mírnému navýšení, ovšem má to své výhody. „Vstupné bude stát 50 Kč, ale lístek půjde do slosování v tombole. Vstupenku si tak mohou zakoupit i ženy, chtějí-li vyhrát hodnotné ceny,“ doplnil Löffler.

Kromě tomboly se mohou diváci těšit i na zajímavé fotbalové osobnosti. „Jména zatím prozradit nemohu, ale máme přislíbenou účast od současných i bývalých person ústeckého fotbalu,“ nastínil vedoucí Hostovic.

Pro fanoušky bude samozřejmě zajištěn dostatek místa na parkování. „Nebude se vjíždět klasicky hlavní branou ale okolo hřiště na plac za ním. Všude ale budou ukazatele a dobrovolníci, kteří řidiče nasměrují,“ ujistil Löffler. Ti, kteří zvolí cestu autobusem, si mohou vybrat ze dvou spojů. Ze zastávky Divadlo naproti ČSSZ jezdí autobus č. 456 v 9.46 či v 11.46. „Bohužel žádný posilový spoj se nám zajistit nepodařilo, čas výkopu určuje Česká televize,“ uzavřel Löffler s tím, že diváci mohou buď dorazit ve větším předstihu, nebo lehce po začátku zápasu. Pro oba celky půjde o předehrávku 10. kola, v tom devátém hostily Chabařovice Unčín (so 10.30), Hostovice hrály v Dobkovicích (ne 16.00).