„Páté místo by bylo jinak hezké, ale bohužel při reorganizaci znamená pád do okresu. Nechceme tam, na náš stadion taková soutěž nepatří,“ říká rezolutně zkušený obránce Duchcova Jan Barnat.

Jeho tým má ještě naději v podobě víkendového aktivu klubů Ústeckého kraje. Pokud se některé z nich přihlásí do nižší soutěže, může se Duchcov ještě zachránit. „Budeme čekat na šanci, jinak by to bylo peklo. My měli velmi dobrý podzim, na jaře jsme ale vyhráli za tři body jen dvakrát. Proč? Měli jsme špatnou tréninkovou morálku, po podzimu byly v týmu trošku hádky, de facto se to rozpadlo. Těžko jsme družstvo pro jaro dávali dohromady,“ přiznává Barnat.

„Teď se ale nelze se spoléhat na to, co bude. My měli dobré rozlosování, ale nezvládli jsme to. Měli jsme si to uhrát na hřišti. Tam bylo vidět, že nemáme tolik fyzičku, když netrénujeme. Loni jsme měli výborné jaro, teď nám nevyšlo. Je to opravdu škoda. Případný sestup by nás poznamenal, řada hráčů by odešla.“
Barnat, který kdysi hrál i mnohem vyšší soutěže, ale zůstane. „Mně sem přivedl Petr Velička. Baví mě to tu. Změnilo se vedení, je to o srdíčku. Soustředím se na fotbal, odreagovávám se tak od práce. Snažím se pomáhat i vedení, ale dokud jsem na hřišti, tak se do vedení nechci tolik zapojovat. Láká mě i trénování, pořád mě posílají na trenérské kurzy,“ usmívá se muž, kterého to láká na útočné výlety. „Na jaře jsem dal pár gólů. To proto, že neposlouchám trenéra,“ uzavírá v nadsázce.