Duel se hrál v rámci Dubských slavnostní, v areálu v době zápasu vystoupili tuzemské hudební veličiny Miro Žbirka a Janek Ledecký. Parádní atmoséru napěchovaného hlediště si hráči náležitě užívali. "Bylo to úplně úžasné. Super! Diváci byli velkým hnacím motorem. Takovou atmoséru, jaká tu byla, jsem zažil úplně poprvé. Bylo to neskutečné! A hudbu jsme vnímali. Naši obránci si občas i zatancovali," rozplýval se po skončení městského derby spokojený Lukáš Doležálek, jeden ze dvou střelců vítězného SK Dubí. 

To před výkopem rozhodně nebylo favoritem, vždyť v minulé sezoně patřilo v okresním přeboru k průměru, přitom jeho sok z Pozorky do okresu sestoupil z I. B třídy. Před novou sezonou se navíc posílil. 

Na hřišti byl ale obrázek hry vyrovnaný. Nejprve se parádně trefil Doležálek, Klaus Pohl, zkušená posila 1. FC, neměla nárok. Do půle sice srovnal Strouhal, po obrátce ale "eskáčku" vrátil vedení Kopecký. V závěru pak červeno-bílí náskok s vypětím všech sil uhájili. Jejich následná třibodová radost byla nezměrná. 

"Rozhodla bojovnost a hlavně to, že všichni plnili, co měli. Jezdili, makali," chválil Doležálek. "Pro nás to bylo hodně prestižní. Věděli jsme, že soupeř posílil, má tam několik zkušených playerů. Hlavně jsme si nechtěli před diváky udělat ostudu," dodal. 

Podívejte se, jaká byla v Dubí atmosféra. Ve videorozhovoru střetnutí hodnotí Lukáš Doležálek (SK Dubí):

Zdroj: Deník/František Bílek

1. FC Dubí - SK Dubí 1:2 (1:1) 
Branky: 30. Strouhal - 13. Doležálek, 61. Kopecký.
Rozhodčí: Wencl - Topinka, Matys. 
ŽK: 2:2. 
Diváci: 600.