Sezona 2019/2020: 14 zápasů, 38 bodů, dělené 2. místo - nedohráno.
Sezona 2020/2021: 7 zápasů, 20 bodů, 1. místo - nedohráno.
Sezona 2021/2022: 14. zápasů, 40 bodů, 1. místo po podzimu.

Kdyby se hledal v okresním přeboru celek, který má morální právo na postup do B třídy, byly by jím zcela jistě Novosedlice. Dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co okresní soutěž nabízí. Během 35 zápasů posledních tří sezon nasázely do sítí soupeřů neuvěřitelných 201 branku, což činí průměr téměř 6 gólů na zápas! Fanoušci se tak při duelech týmu, který vede Dušan Tesařík starší, za klandrem dosyta baví.

„Máme nejlepší fanoušky v okrese!” neváhá Leibl vyzdvihnout příznivce novosedlické kopané. „Jezdí za námi už i na přípravné zápasy, což dříve nebylo tolik zvykem. Jejich základna se rozrostla o mnoho nových tváří, což lze sledovat na sociálních sítích, kde nám chodí hodně vzkazů i od lidi, kteří chodívali na fotbal do Novosedlic třeba před dvaceti lety. Jsme rádi, že nás tolik lidi nás podporuje.”

Dominik Valenta zahrává pokutový kop v duelu s Lovosicemi (2014)
Neuvěřitelné! V Anglii překonali „penaltoví specialisté" Krupku o osm penalt

O postupu se v kabině mluví nahlas, žádné schovávání za alibistická prohlášení. „Jasně, chceme jít nahoru. Už jsme v B třídě mohli být, ale z toho, že nám postup překazil covid, jsme si moc nedělali. Ano vzalo nám to dvakrát postup, ale naše jádro týmu se více stmelilo a jsme připraveni vyrazit výše. Teď si užíváme, že budeme na jaře moct slavit výhry v naší hospůdce bez covidových omezení.”

Jak již zaznělo, v Novosedlicích věří, že oslav neubude ani po odchodu Daniela Vorla, který dal na podzim 34 branek. Po okrese se šušká, že měl rozbroje v kabině, které vyústily až v jeho odchod. Co je na tom pravdy? „Nic závratného se nestalo. Ať už kolují jakékoliv řeči, tak je chci vyvrátit. Stejně tak i odchod jeho bratra Marka. Odchod nejlepšího střelce samozřejmě pocítíme, ale určitě nás to nezlomí, však máme v nejlepší dvanáctce střelců další čtyři hráče. O góly se podělí oni,” věří Leibl.

Posilování v zimě neprobíhalo, vedení k němu sáhne až v případě postupu. „Hráčů na trhu je i v nižších soutěžích určitě dost, ale kluby chtějí často nemalé peníze za přestup, a to je pro nás nepředstavitelné, proto je lepší hráče sbírat právě po sezoně, kdy mohou být vykoupeni za ´tabulkové´ ceny,” vysvětluje muž, který při duelech svého týmu často plní i roli pořadatele.

Fotbalista Daniel Vorel
Vorel frnknul do Dobkovic. Chce za ně dát na jaře 25 branek, v sázce není málo

Co bude pro realizaci postupu klíčové? „Myslím, že v našem týmu je funkčním elementem soudržnost celého týmu a precizní servis od našeho vedoucího Karla Mayerhöfera. Tímto mu patří velké díky. Máme dlouhodobě stabilní jádro, sázíme na partu. Mezi opory bych zařadil bratry Vorlovi. Znovu opakuji, že to zvládneme i bez Dana. Marek je teď zraněný, ale bude v pořádku. Myslím, že v budoucnu bude vůdčím typem, přidat by se k němu mohl i Lukáš Mayerhöfer.”

Leibl přidává ještě jeden faktor, kterým je osobnost trenéra Dušana Tesaříka, v minulosti významného hráče FK Teplice. „Novosedlický fotbal zvedá už několik pátků. Díky němu předvádíme dobrý fotbal a jsme v tabulce nahoře. Fotbal miluje, při zápasech můžete vidět jeho zápal pro hru. Umí hru skvěle organizovat i zpoza postranní čáry. Věřím, že tu B třídu s ním na lavičce uděláme.”

Fotbalové jaro Novosedlice zahájí v neděli s Kladruby; od 14 hodin se postaví Sokolu. Pozor, zápas se hraje na umělé trávě v Oseku!