Baník začal proti neoblíbeným Teplicím, které do včerejška porazil jen jedinkrát z deseti zápasů, s chutí a už po čtvrt hodině vedl. Granečný nastartoval své rakety, prohnal se až do šestnáctky, odkud našel Kuzmanoviče a ten pálil z hranice penalty přesně k levé tyči.

Ještě veseleji bylo ve Vítkovicích za osm minut. Úspěšným střelcem byl opět Kuzmanovič. Zimní srbská posila z Opavy využila výborného napadání Jiráska i následného přesného vysunutí Diopa a dokázala technicky uklidit míč do branky před vybíhajícím Grigarem

Pochod fanoušků Baníku Ostrava 7. dubna 2019 v Ostravě-Vítkovicích.
Fanoušci Baníku společně prošli Vítkovicemi od nádraží na stadion. Podívejte se!

Teplicím se podařilo bleskově snížit, to když se prosadil svým šestým gólem v pátém utkání Hora. Také Baník okamžitě odpověděl. Na centr Jiráska z levé strany si na zadní tyč naběhl Diop a přízemní střelou do protipohybu vrátil domácím dvoubrankové vedení.

I ve druhém poločase byl Baník lepší a hlídal si zaslouženě nabytý náskok. V 80. minutě se pokoušel zkompletoval hattrick Kuzmanovič, z přímého kopu však neuspěl. I tak ale domácí slavili tři zlaté body. A to společně s téměř jedenácti tisíci diváky.

"Do utkání jsme vstoupili velmi špatně. Byli jsme u všeho pozdě. Nebylo to tím, že jsme hráli pohár, to domácí také. Byli jsme špatně nastavení v hlavách. Chtěli jsme posílit střed hřiště, dali jsem tam dvě šestky, Ljevakovićem a Sougnolem. Tímto krokem jsme ale zápas prohráli. Do zápasu jsme se vrátili gólem Hory, ale domácí nám hned dali gól. Pak nám došly síly. Zkoušeli jsme na to ještě zareagovat, ale nepomohlo to," zhodnotil utkání trenér Teplic Stanislav Hejkal. 

Baník Ostrava – Teplice 3:1 (3:1)
Branky: 14. a 22. Kuzmanovič, 26. Diop – 24. Hora.
Rozhodčí: Ardeleanu – Myška, Kožár.
ŽK: Fillo, Granečný – Hyčka, Kuchta, Hošek.
Diváci: 10 786.
Baník: Laštůvka – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman – Holzer, Jánoš, Jirásek (88. Mešaninov), Granečný – Kuzmanovič (90. Bolf), Diop (90. J. Šašinka). Trenér: Páník.
Teplice: Grigar – Vondrášek (75. Knapík), Jeřábek, Čmovš, Hyčka – Ljevakovič (46. Hošek), Soungole (34. Trubač) – Hora, Žitný – Jindráček, Kuchta. Trenér: Hejkal.

Sigma Olomouc - Karviná
Sigma vyhrála přestřelku s Karvinou a je blízko boji o Evropu