Dlouhou dobu to vypadalo, že sklářům výsledky z ostatních stadionů vůbec nenahrávají; Jablonec vedl nad Bohemians a Pardubice nad Zlínem, Severočechům v tu chvíli nestačila ani výhra. "Sledovali jsme i výsledky z ostatních zápasů. I když to nemám rád, museli jsme. Když jsme dali gól na 2:1, dostali jsme zprávu, že se alespoň jeden zápas vyvíjí, jak jsme chtěli. Je to proto škoda, jak to dopadlo," štvalo kouče Teplic.

Velká škoda! Pardubice nakonec remizovaly se Zlínem a Bohemians v poslední sekundě srovnali stav v Jablonci. Co by to v případě výhry v Karviné pro Jarošíkovu družinu znamenalo? Stačilo by jí v sobotu bez ohledu na ostatní výsledky porazit Pardubice. Sice s nimi mají horší vzájemné zápasy, avšak v případě shodného bodového zisku po nadstavbové části rozhoduje to, kdo byl v tabulce výše po základní části. Teplice skončily dvanácté, Východočeši až patnáctí. 

Laciný gól karvinského Buchty ale Teplice připravil o všechny naděje na sobotní konec sezony. „Jeden ze soupeřů centruje a druhý je sám na malém vápně u přední tyčky, taková nedůslednost se nemůže stát,“ bědoval Jarošík nad nedůsledností defenzivy sklářů.

Béčko Teplic porazilo rezervu Mladé Boleslavi 1:0
FOTO: V bojovném duelu béček Teplic a Mladé Boleslavi rozhodl jeden gól

Kritický byl k sobě jeden z nejlepších teplických hráčů Alois Hyčka. „Na konci jsme selhali. Nechal jsem protihráče odcentrovat, na přední tyči pak nás předskočil Buchta. Konečně jsme vedli po dlouhé době, ale stejně jsme nevyhráli. Proto si sezonu prodloužíme o baráž.”

Teplice přitom měly skvělý úvod do jarní části, třikrát v řadě vyhrály. Poté jejich výsledky byly jak na houpačce, do nadstavby ale šly ze zmiňované dvanácté pozice. „Jenže v ní jsme jen dvakrát remizovali. To je málo,” poznamenal Hyčka. „Na jaře jsme začali šlapat, vyhrávat, věřit si, ale pět důležitých hráčů se nám zranilo, onemocnělo a rázem jsme nebyli konkurenceschopní, nedokázali jsme je nahradit. V nadstavbě máme dva body ze čtyř zápasů, takže se nemáme o čem bavit,“ utnul debaty o dobrém startu do jara Jarošík.

V sobotu hrají skláři od 18 hodin doma s Pardubicemi. Pokud by se jim povedlo vyhrát a Bohemians by zároveň neporazili Karvinou, vybojují Teplice alespoň čtrnácté místo, které jim přihraje do baráže hůře postavený druholigový celek, navíc jim dá výhodu v podobě prvního duelu na hřišti soupeře. A pokud by rezerva Sparty skončila druhá nebo třetí, vyhnuly by se baráži úplně. „Těžko říct, jak sobotu pojmout. Máme dost času si to promyslet. Bude záležet, jaký bude zdravotní stav týmu a koho máme k dispozici. Uvidíme, jak to bude s Pardubicemi a pak budeme vyhlížet dalšího soupeře," řekl Jarošík k vyhlídkám Teplic před posledním zápasem nadstavbové části.

MFK Karviná - FK Teplice 2:2 (1:1). Branky: 41. Sinjavskij, 90. Buchta - 17. Hyčka, 70. Ledecký. Rozhodčí: Proske - Paták, Kotík - Ondráš (video). Bez karet. Diváci: 1050. Karviná: Neuman - Dramé, Buchta, Kobouri - Sinjavskij, Zorvan (81. Qose), Ndiaye (82. Túlio), Chvěja (73. Jursa), Šehič (73. Vlachovský) - Papadopulos, Holík (46. Svoboda). Teplice: Grigar - Chaloupek, Tijani, Shejbal - Hyčka, Mareček, Trubač, Fortelný (68. Žitný), Boljevič (68. Kodad) - Sejk (68. Mareš), Žák (41. Ledecký).